KLAR FOR BAHRAIN: Jonas Hjort skal sykle for utviklingslaget til Bahrain-McLaren i 2020. Dette bildet er fra februar 2019, da askerbøringen vant klatretrøyen i det spanske amatørrittet Velta al Guadalentin. Foto: Privat.

Nordmann klar for utviklingslaget til Bahrain McLaren: – Stilig å få muligheten

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 28.01.20 20:10

Del på    

26-åring fra Asker skal sykle på kontinentalnivå på WorldTour-lagets farmerlag.

(procycling.no): I forkant av Tour de France i fjor annonserte Bahrain Merida (nå Bahrain McLaren) at de i 2020 skulle lage et utviklingslag.

Laget skal kjøre på kontinentalnivå, og det inneholder en nordmann.

26 år gamle Jonas Hjorth fra Asker skal nemlig sykle for Bahrain Cycling Academy dette året. Rytteren, som de siste årene har representert osloklubben IK Hero, tar dermed igjen steget opp som kontinentalrytter etter et opphold i det fransk-japanske laget Interpro-Stradalli i 2018 der han syklet med blant andre Ken-Levi Eikeland. 

De siste årene har nordmannen bodd og konkurrert mye i Spania, og Bahrain Cycling Academys sportsdirektør, Axel Costa, var en av de første Hjort ble kjent med da han bodde i Alicante-området. Han har fulgt Hjorths prestasjoner i spanske amatørritt og kjenner ham godt, og ville derfor ha ham inn i det asiatiske kontinentallaget.

– Han tok kontakt med meg og lurte på om jeg var interessert i å sykle der. Han har sett hvordan jeg har kjørt i Spania og i bakker og de rittene jeg har kjørt der. Jeg har vært blant de beste klatrerne i Spania i mange av de rittene jeg har kjørt der, selv om jeg ikke har fått vist det i Norge i sesongen som var. Opplegget virket spennende, og det er mange av de samme rytterne som var på VIB Sport (et kontinentallag fra Bahrain). I år blir det farmerlaget til Bahrain McLaren, sier Hjorth til procycling.no.

– Da jeg fikk den muligheten, tenkte jeg at det var stilig. Jeg får muligheten til å kjøre flere UCI-ritt som kanskje er hardere og mer kuperte ritt som bør passe meg bra. I tillegg er det gøy å få en fot under et av WorldTour-lagene.

For øyeblikket er 26-åringen på høydesamling på Tenerife sammen med Hero-rytteren Torbjørn Hejman der de legger grunnlaget for 2020-sesongen. 

Håper å få ut sitt potensialet i ritt

Som Bahrain McLarens utviklingslag, kommer også laget til å kjøre på Merida-sykler. Foreløpig vet ikke Hjorth altfor mye om rittprogrammet, men han ser for seg at det blir mest i Europa og Asia.

– Jeg tror det skal bli ganske mye likt som Bahrain McLaren generelt. Vi skal ha samling i Spania i midten av februar, så da får vi utstyr og plan for sesongen og sånne ting. 

– Det blir ritt i hovedsakelig Asia og Europa. De vil utvikle ryttere, og de beste rittene er jo i Europa. Det blir nok en kombinasjon av Europa og Asia.

Laget består av seks ryttere fra Bahrain, to spanjoler, én fra Aserbajdsjan, én marokkaner i tillegg til norske Hjorth. De mest meritterte rytterne er marokkaneren Anass Aït El Abdia, som kjørte to sesonger i UAE Team Emirates i 2017 og 2018, og aserbaijdsjaneren Elchin Asadov. 

I tillegg har Hjorth kjennskap til en av spanjolene fra spanske ritt.

– Jeg kjenner litt til Eusebio Pascual. Han har vunnet en av de tøffeste spanske cupene, og kjørte som stagiaire i Caja-Rural på høsten i fjor.

I 2020 har askerbøringen som mål å få ut potensiale sitt i ritt.

– Jeg håper å kjøre en del UCI-ritt og blande meg i toppen. Det kommer litt an på de andre rytterne og hvor gode de er. Jeg holder et høyt nivå på trening, og håper å få det ut i ritt også. 

Tagget med: , ,

Les også disse