MÅ VENTE PÅ LØNNA: Mark Cavendish - og trolig flere toppryttere med ham - går en usikker framtid i møte når det gjelder utbetaling av lønn. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Cavendish & Co. må vente på lønningene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.04.20 09:16

Del på    

Laget ønsker å holde tilbake 70 prosent av lønna i neste kvartal.

(procycling.no): Nettstedet cyclingnews.com har fått innsyn i mailkorrespondanse mellom ledelsen i Bahrain-McLaren og rytterne. Her kommer det fram at lagledelsen ber rytterne om avstå hele 70 prosent av lønna for april, mai og juni.

– Vi har bestemt at fra og med i dag skal både jeg og andre i toppledelsen gi slipp på lønningene våre de neste tre månedene. I tillegg vil vi utsette – ikke kutte – en prosentandel av all lønn til ryttere og støtteapparat i den samme perioden, skriver Rod Ellingworth i mailen, ifølge cyclingnews.com.

Laget, som ble startet i august 2016 av Sheikh Nasser bin Hamad Al Khalifa for å promotere Bahrain på den globale scenen, har Mark Cavendish, Mikel Landa og Dylan Teuns på lønningslista.

Lønnskutt brer om seg

procycling.no har tidligere omtalt at rytterne i Riwal Readynez Cycling Team er permittert fram til 6. juni, men rytterne vil likevel motta full lønn i perioden.

(Artikkelen fortsetter under bildet – lyst på mer sykkelstoff? Kjøp tilgang til procycling.no (+) nå!)

Slik tror vi det hadde gått i vårklassikerne

Også Lotto Soudal har kuttet rytternes lønninger med 10 prosent og permittert 25 personer i støtteapparatet, mens Astana Pro Team nylig vedtok lønnskutt på 30 prosent for rytterstallen sin. Satsinga med sugerør inn i den kasakhstanske statskassa har også tidligere i sesongen opplevd problemer med likviditeten.

– Vi vil gjerne gjøre det klart at alle lønninger fram til nå har blitt utbetalt 100 prosent, og vi har også planer om å betale 100 prosent når denne krisen er over, og laget kan komme seg tilbake i aktive ritt. Alle ryttere og personalet respekterte denne beslutning, siger direktør Yana Seel til cyclingnews.com.

Onsdag besluttet UCI (det internasjonale sykkelforbundet) å innstille alle sykkelløp ut mai måned, noe som har satt en effektiv stopper for både Tour of Norway og Critérium du Dauphiné. Bortfallet av oppkjøringsrittet til Tour de France, gjør at usikkerheten rundt årets andre Grand Tour nå også vokser.

Tagget med: ,

Les også disse