Prøv Procycling Pluss idag

FERDIG I BAHRAIN: Rod Ellingworth gir seg i laget etter kun én sesong. Tidligere var han trener for Edvald Boasson Hagen og Team Sky. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Suksesstreneren forlot Ineos for å bli lagsjef – ferdig etter én sesong

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 4.12.20 10:47

Del på    

Rod Ellingworth forlater Bahrain-McLaren.

Briten var en vital del av Mark Cavendishs utvikling som ung, og ble en del av Team Sky da laget ble startet opp i 2010. Fra 2013 var han «performance manager» i laget, før han forlot Ineos foran 2020-sesongen, for å forsøke seg som lagsjef.

Ellingworth signerte med Bahrain-McLaren, hvor han også ble gjenforent med nettopp Cavendish. Men etter kun én sesong er det imidlertid over. Det ble kjent i en pressemelding torsdag.

Nå legger trolig briten de ambisjonene til siden, for å jobbe med utvikling igjen.

– Rods lidenskap er rytterutvikling, så han har bestemt seg for å gå videre og fokusere på nye prosjekter nært hans hjerte, skriver Bahrain-McLaren i pressemeldingen.

– Vi vil gjerne benytte denne muligheten til å takke Rod for den ekspertise og visdommen han ga laget. «Prestasjon først»-etoset hans og det vinnende tankesettet han implementerte i hvert eneste lagmedlem vil bestå. Vi ønsker Rod alt godt for fremtiden, uttaler en talsperson fra laget.

Tilbake til Ineos?

Under 2020-sesongen var Ellingworth blant annet med på å lede Mikel Landa til fjerdeplass i Tour de France.

Det er ennå ikke kjent hvor han fortsetter karrieren, men det er naturlig å tenke at en retur til Ineos er sannsynlig.

– Tiden har kommet for meg til å gå videre. Jeg har virkelig nytt muligheten til å lede dette laget. Det har vært et fantastisk momentum og jeg føler jeg forlater laget i en sterk posisjon, sier han i pressemeldingen fra Bahrain-McLaren.

– Vi har jobbet godt sammen under den globale pandemien for å fortsette å konkurrere og har oppnådd noen fantastiske resultater. Laget har jobbet sammen og forsøkt hardt å holde alle trygge. Laget sto sammen gjennom tøffe tider og det var en glede å være en del av det. En av høydepunktene var å oppnå fjerdeplass i Tour de France.

– Jeg vil takke hele laget for alt arbeidet og dedikasjonen deres. Jeg ønsker laget alt godt i fremtiden og vil følge prosessen og progresjonen deres. Jeg vil også takke lagets grunnlegger, hans høyhet Saikh Nasser, for hans dedikasjon og fortsatte støtte til sykkelsporten.

Tagget med: , ,

Les også disse