VANT: Larry Warbasse tok en sterk seier fra bruddet på den fjerde etappen av Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Nordhaugs lagkamerat snøt klatrerne for seieren i Sveits

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 13.06.17 16:29

Del på    

Amerikaner holdt unna i tøff avslutning.

(procycling.no): Den fjerde etappen av Tour de Suisse var klatrernes første mulighet til å vise seg frem og samtidig etablere et hierarki i kampen om sammenlagtseieren. En amerikaner ville det imidlertid annerledes.

Larry Warbasse gikk tidlig i brudd sammen med tre andre ryttere. Amerikaneren, som sykler på Aqua Blue Sport sammen med Lars Petter Nordhaug, viste på dagens første klatring at han hadde beina i orden.

Tidlig på den avgjørende klatringen til Villars-Sur-Ollon kjørte han fra sine to siste bruddkamerater og kjempet heroisk oppover klatringen. 26-åringen viste stor styrke og holdt unna for jagende fjellgeiter og tok karrierens største seier.

Italienske Damiano Caruso (BMC) overtok sammenlagtledelsen i rittet.

Les referat fra etappen lengre ned i saken!

Eiking viste seg frem

Norske Odd Christian Eiking, som sykler i franske FDJ, viste seg også fint frem på den siste klatringen. 22-åringen tok nylig karrierens første proffseier i Boucles de l’Aulne – Chateaulin og er åpenbart i god form.

I bunnen av bakken gjorde askøyværingen en god jobb i front av det redusert feltet, med å holde tempoet oppe. Med omtrent 6,5 kilometer til mål var hans jobb over og han slapp seg bakover.

Resutlater finner du nederst i saken!

Slik gikk det til:

Etter en kort prolog og to dager for spurterne brakte den fjerde etappen rytterne inn i kupert terreng, over 143 kilometer fra hovedstaden Bern til skistedet Villars-sur-Ollon.

Alt lå dermed til rette for en kamp om ledertrøya opp den avsluttende stigningen på 11 kilometer med 7,6 % gjennomsnittlig stigning.

De første 100 kilometerne av den fjerde etappen var riktignok flate. Raskt kom fire ryttere seg av gårde; Lars Boom (LottoNL-Jumbo), Larry Warbasse (Aqua Blue sport), Antoine Duchesne (Direct Energie) og Nick Van Der Lijke (Roompot – Nederlandse Loterij).

Etter 60 km hadde bruddkameratene opparbeidet seg en luke på om lag åtte minutter.

Team Sunweb tok pliktoppfyllende ansvaret i feltet, med Michael Matthews i ledertrøya. Ved foten av dagens første kategoriserte stigning, Col de Mosses, meldte også AG2R seg ved fronten av feltet.

Tidlig på klatringen mistet Lars Boom kontakt med sine tre bruddkamerater, i det Warbasse sørget for å holde høy fart. Over toppen på Col de Mosses var det Van Der Lijke som var først, mens feltet passerte omtrent fem minuttere senere.

Tøff avslutning

Inn i dagens avgjørende klatring opp til VIllars-Sur-Ollon var det franske FDJ som hadde overtatt initiativet i front av hovedfeltet, med luken nå nede fire minutter. Det ble tidlig klart av Warbasse var den sterkeste i bruddet og han satte avgårde på egenhånd. I hovedfeltet forsatte FDJ å holde tempo og Odd Christian Eiking viste seg godt frem, med en solid føring.

Tom Dumoulin (Team Sunweb) var blant dem som måtte slippe før det virkelig dro seg til i avslutningen. Nederlenderen naturlig nok ikke i samme form som han var da han vant Giro d’Italia i slutten av mai. I andre enden akselererte Damiano Caruso (BMC) og splittet frontgruppen noe, og det var nok til å skape problemer blant annet for en av forhåndsfavorittene Ion Izagirre (Bahrain-Merida).

Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) kontret angrepet til Caruso, men ble snart tauet inn igjen. Like etter lanserte Domenico Pozzovivo (AG2R) et nytt angrep og åpnet raskt opp en luke. Simon Spilak (Katusha-Alpecin) utnyttet imidlertid et litt flatere parti til å taue ham inn igjen og gikk selv på et angrep litt under tre kilometer til mål. Gruppen, bestående av Spilak, Kruijswijk, Caruso, Pozzovivo, Marc Soler (Movistar) og Mathias Frank (AG2R), hadde på dette tidspunktet fremdeles et minutt opp til amerikanske Warbasse.

Spilaks angrep var resultatløst og straks var det Mathias Franks tur til å prøve lykken. Sveitseren fikk raskt en luke på mellom fem og ti sekunder, men med én kilometer til mål var luken fremdeles omtrent 50 sekunder og dermed ble oppgaven med å hente amerikaneren for tøff.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse