SYKDOMSPLAGET: Lars Petter Nordhaug har fått de første månedene av sesongen ødelagt av sykdom. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Nordhaug: – Vanvittig surt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.04.17 18:26

Del på    

Sykdom har ødelagt Aqua Blue-rytteren sin oppladning til Ardenner-klassikerne.

(procycling.no): Sykkelsesongen 2017 har vært en eneste lang motbakke for Lars Petter Nordhaug. Etter to år tilbake i Team Sky gikk 32-åringen til nystartede Aqua Blue Sport. Foreløpig har Lappe hatt få sportslige høydepunkter i det irske prokontinentallaget.

Irene har fått plass både i La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. To ritt ledelsen håpet nordmannen skulle skinne i. Sykdom gjør den jobben vanskelig for Aqua Blue-kapteinen.

– Litt av grunnen til at jeg ble hentet hit er at jeg skal prestere i de løpene der, så det er vanvittig surt å ryke på sykdom nå igjen. Når det endelig begynte å snu litt, sier Nordhaug til procycling.no.

Etter flere sykdomsavbrudd gjennom vinteren, har Nøtterøy-syklisten nok en gang blitt forkjølet.

– Det er sånn det er. Noen vintre er ikke optimale.

– Jeg hadde ti dager med diaré og diverse i februar, og ti dager med det samme i starten av mars. Så det har vært to måneder med mange avbrudd, utdyper den tidligere Sky-syklisten.

«Kaktus i halsen»

I starten av april så det lysere ut for Nøtterøy-syklisten. Treningen i mars ble gjennomført, og i Circuit des Ardennes la han ned mye jobb for laget. Like før Brabantse Pijl var sykdommen tilbake.

– Dagen før Brabantse våknet jeg med kaktus i halsen. Jeg har hatt vondt i halsen mange ganger der det bare går over av seg selv. Men den gangen her følte jeg meg ganske dårlig. Jeg lå under dyna på morgenen før start og frøs litt, forklarer en tydelig forkjølet Nordhaug.

– Jeg har tatt det med ro de siste dagene. Det har vært litt av og på. Jeg fikk meg en seks-timers tur i går, men er ikke så pigg i dag. Planen er å reise ned i morgen, og forhåpentligvis stille til start. Jeg er tett i nesa og hoster. Så det er ikke helt optimalt for å si det sånn.

Håper på Liège-form

Til tross for sykdommen reiser 32-åringen mot Belgia i morgen, for deltakelse i onsdagens La Flèche Wallonne. Noe godt resultat vil han ikke håpe på.

– Akkurat nå er jeg glad om jeg kan stille til start. Det er veldig kjipt. Det beste for Liège hadde nok vært å stå over.

Men som kaptein er det vanskelig for Nordhaug å stå over Ardenner-klassikerne, og når prokontinentallaget også har et lag på plass i Tour of the Alps begynner det å bli tynt i Aqua Blue-rekkene.

Uansett virker Lappe innstilt på å gi jernet i vårens siste monument. Nordmannen har vært aktiv i finalen av Liège-Bastogne-Liège de siste sesongene, og har vært blant de 20 beste ved fire anledninger. Best gikk det i 2015, da han syklet inn til 12. plass, kun ti sekunder bak vinner Alejandro Valverde.

– I Flèche har det ikke stemt helt de siste årene, men i Liège har jeg kjempet i toppen. Det er jo et av favorittløpene mine. Vi får håpe jeg blir frisk til Liège. Det er et veldig viktig ritt for laget.

–Jeg har ofte på mirakuløst vis tidligere kommet meg i form. Det er litt annerledes med endagsritt. Skulle jeg prestere i et etapperitt så går det ikke med dårlig grunnlag. Å prøve å skape litt toppform til én dag er mulig.

Tagget med: , , , ,

Les også disse