DET SISTE VI SÅ AV NORDHAUG: To turer opp Mur De Huy var nok onsdag. 32-åringen fra Nøtterøy innrømmer at heller ikke ambisjonene foran Liège-Bastogne-Liège er der de skal være. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

DET SISTE VI SÅ AV NORDHAUG: To turer opp Mur De Huy var nok onsdag. 32-åringen fra Nøtterøy innrømmer at heller ikke ambisjonene foran Liège-Bastogne-Liège er der de skal være. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Nordhaug kan gi slipp på kapteinsrollen i Liège

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.04.17 10:19

Del på    

- Når hovedfeltet kjører maks, røyner det på.

(procycling.no): På et hotell i Verviers strekker Lars Petter Nordhaug ut beina etter en slitsom opptreden i La Flèche Wallonne.

Ardennene var åsted for et av de siste slagene under 2. verdenskrig, men det er lite som tyder på at nordmannen fyrer løs med tungt skyts under sykkelsesongens fjerde monument, søndag.

I dag nøyer lagkameratene hans seg med en økt med hvilepuls i retning av Spa.

Les også: Mur de Huy-kongen Valverde tok sin femte tittel

Under Flèche Wallonne satt Aque Blue-kapteinen godt plassert mellom to lagkamerater på vei opp Mur de Huy første gang. På runden nummer to ble han stående igjen langs veiskulderen i en drøy hostekule.

Ikke overraskende sier kroppen stopp når klinten skal skilles fra hveten i de brutale klassikerne i det åslendte området mellom Belgia, Luxembourg og Frankrike.

– Jeg hadde overraskende pigge bein, men helsa er ikke bra. Jeg hadde bestemt meg for å sitte langt fremme underveis, og prøve å henge med i toppen. Hvis ikke er det ikke så mye vits i å være med. Det går greit opp til 90 prosent, men når det var 3-4 mil igjen, og hovedfeltet kjørte maksimalt, da røynet det på, sier Nordhaug til procycling.no.

Laget forsterkes foran Liège

Dermed ble det «did not finish» etter at han sto av på toppen av le Chemin des Chapelles, som Mur de Huy også kalles, på grunn av sine syv kapeller langs den svingete veien som bukter seg over åskammen.

Foran søndagens Liège-Bastogne-Liège inntar både Stefan Denifl og Larry Warbasse troppen rett fra Tour of the Alps.

Det kan føre til at kapteinsbindet flyttes internt i Aqua Blue-mannskapet.

Onsdag sa nordmannen tidlig ifra at lagkameratene kunne kjøre for egne sjanser, og han utelukker ikke at det kan skje igjen.

– Gå for egne muligheter, og ikke tenk på meg, sa jeg i går.

Status per nå er nemlig at han ikke besitter den samme «edgen» konkurrente, som har pint seg igjennom Baskerland rundt – eller andre oppkjøringsritt, har.

– Det er kapasiteten mot slutten av rittene det skorter på. Den må jeg få tilbake. Grunnkapasiteten min er god etter mange år på sykkelen, men for å henge med i front, må du ha vært på rødt ganske mange ganger på trening også. Derfor sa jeg også på forhånd at jeg ikke trodde jeg kunne kjempe i toppen under La Flèche Wallonne. Det er greit å være positiv og å ha tro på seg selv, samtidig må man være litt realistisk. Legger man for høyt press og forventninger på seg selv, uten å ha belegg for det – ryker man på mange skuffelser, klargjør han.

Movistar hadde full kontroll

Etter at Alejandro Valverde satte Alberto Contador på plass under Baskerland rundt i oppkjøringen til Ardennene, visste Nordhaug godt hva som ventet i går.

Lettkontrollerte Flèche Wallonne ble holdt i jerngrep av Movistar hele dagen.

De få angrepene som kom, ble infiltrert av en opplagt Carlos Betancur. Den siste krampetrekningen fra Bob Jungels og Alessandro De Marchi ble sveivet inn, og når alle andre blinket varselrødt og gulpet syre, satte Valverde inn sitt sjette gir og cruiset inn til sin femte seier, og fjerde på rad, under Ardennerklassikernes stygge lillebror.

– Hadde holdt senga om rittet var mindre

Nordhaug sier at det per nå er lite som tilsier at han skal «rive tenna av storskiva opp Côte de Saint-Nicholas» om tre dager.

– Er det mulig å snu dette fram mot Liège?

– Jeg tviler sterkt på at jeg kan trylle fram en dagsform som gjør at jeg kan kjempe i toppen og sitte med i teten som jeg har gjort de siste årene. Det er urealistisk. Jeg håper jeg er frisk og kan sykle rittet. Det er et viktig ritt å få i beina, og jeg skal gjøre mitt beste.

– Om gårsdagen hadde dreid seg om noe mindre enn Flèche Wallonne, hadde du stilt til start?

– Det tviler jeg på. Nei, jeg hadde ikke gjort det om det hadde vært en mindre ritt. Jeg sov dårlig natta i forveien og lå og hostet i bilen på vei mot starten. Kvelden i forveien var kroppen helt ferdig, forteller han.

– Håper å være bra under Tour of Norway

Etter Liège har han Tour de Yorkshire og Tour of Norway på programmet. Det er naturlig å flytte fokus dit etter noen lite oppløftende dager i Ardennene.

– For min del er jeg bare fornøyd om jeg blir frisk slik at jeg kan kjøre ritt under normale forutsetninger. Det er mulig Yorkshire kommer litt tidlig, men jeg har et håp om å være bra under Tour of Norway.

Deretter står Tour de Suisse på programmet hans før NM i Stjørdal. Aqua Blue Sport har også blitt invitert til Vuelta a Espana i august.

– Jeg regner med at laget ønsker at jeg skal stille der, om jeg er i bra form. Jeg har jo tross alt ikke klart å prestere så bra i løpet av vårsesongen. Vi får se litt an hvilke andre ritt som dukker opp i denne perioden, men det kan godt være jeg starter i Spania, sier Nordhaug.

Oppi den tunge sitausjonen han har havnet i, er han i hvert fall svært fornøyd med måten Aqua Blue har taklet probleme hans på:

– Jeg kunne ikke ha vært på et bedre lag enn Aqua Blue. Rik Delaney, Leigh Bryan, Niki Sørensen og de alle de andre har vært helt supre. De er bare støttende og superpositive, avslutter nordmannen.

PS: Kun to ryttere fra Aqua Blue fullførte onsdagens ritt. Verken Michel Kreder eller Mark Christian plasserte seg blant de 100 beste rytterne. Daniel Pearson satt i brudd underveis.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse