PÅ OFFENSIVEN: Lars Petter Nordhaug har Tour de Suisse som et av årets viktigste ritt. I dag fikk vestfoldingen vist fram litt av hva som bor i ham. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Sagan raskest da Nordhaug-bruddet ble kjørt inn

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.06.17 17:09

Del på    

Sagan tilbake på vinnersporet i Sveits.

(procycling.no): Sammen med fem andre ryttere befant Lars Petter Nordhaug seg i brudd under dag fem av Tour de Suisse.

Der ble han sittende til det gjensto 18 av etappens totalt 222 kilometer.

Ben King (Dimension Data) og Jesper Asselmann (Roompot Nederlandse Loterij) holdt det gående i noen kilometer til, men det var opplagt at Trek-Segafredo og Bora Hansgrohe ville klare å samle dette for John Degenkolb og Peter Sagan.

Nordhaug først over Simplonstrasse

Etappen var kategorisert som en fjelletappe med klatringen opp ikoniske Simplonstrasse midtveis. Her var vestfoldingen førstemann over, og tok med seg 20 klatrepoeng på toppen.

På vei nedover gikk det galt for Miguel Angel Lopez (Astana). 2016-vinneren av rittet krasjet stygt i utforkjøringen og sto av etappen.

Herfra og inn var det kun tredjekategorien Druogno som gjensto, og inn mot mål var det stort sett flatt terreng.

Her benyttet de få lagene med spurtambisjoner sjansen til å tvinge fram en siste mulighet for sine raske menn.

Sagan viste Tour de France-form

De to siste utbryterne ble hentet inn, og både Team Sunweb, Quick Step-Floors og Team Sunweb jobbet hardt i front av feltet. Peter Sagan hadde mest lyst til å ordne opp selv, og startet spurten tidlig og utnyttet dragsuget bak en Sunweb-rytter.

Han distanserte konkurrentene og vant flere sykkellengder foran Michael Albasini (Orica) og Matteo Trentin (Quick Step-Floors).

Etter en periode uten triumfer for slovaken, viste han at Tour de France-formen ikke er så langt unna likevel.

– Jeg er veldig glad for denne seieren. Bora-Hansgrohe ofret alt for meg i dag. Vi gikk «all in». Jeg må takke lagkameratene mine. Dette var veldig bra for oss, sa Sagan i seiersintervjuet.

Nordmenn kom bakpå i spurten

I et noe avmagret hovedfelt satt det også to norske spurtere plassert. Sondre Holst Enger (Ag2r) ble nummer 15 på etappen, mens Daniel Hoelgaard (FDJ) ble nummer 24.

Ingen av de to satt godt nok posisjonert da spurten gikk.

I hovedfeltet satt også Odd Christian Eiking (FDJ), mens Nordhaug kom i mål 1:28 bak hovedfeltet etter sitt bruddforsøk tidligere på etappen. Han er nå på fjerdeplass i klatrekonkurransen med 22 poeng, men har fortsatt lagkompisene Larry Warbasse og Lasse Norman Hansen over seg på listene.

PS: Damiano Caruso (BMC Racing) satt trygt plassert inn med hovedfeltet og forsvarte dermed rittledelsen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse