PÅ NRK I ÅR: Vegard Stake Laengen ble norgesmester i 2018 foran Rasmus Fossum Tilller og Kristian Aasvold. FOTO: Team Coop

NM-rettighetene for 2019 til NRK

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.06.19 09:23

Del på    

Statskanalen sender senior-fellesstartene fra Hole.

(procycling.no): Seniorfellesstartene i sykkel-NM 2019 vil bli sendt på NRK. Det bekrefter generalsekretær i Cykleforbundet, Eystein Thue Stokstad, overfor procycling.no.

TV 2 har vært moderkanalen for NM-rittene i en årrekke, men da avtalen etter 2018 løp ut ble det valgt å ikke forlenge.

– Det er vel ikke bare TV 2 som har valgt det. Det handler litt om hva som ligger på bordet og hva de kan bidra med. Men den dialogen ble avsluttet før jeg begynte. Sånn sett så har mitt hovedfokus vært dialogen med NRK hele veien, sier Stokstad til procycling.no.

– Vi har jo hatt en medieavtale som har gått med TV 2 ut 2018. Når den var over så var det en prosess for å se hva som vil være best for vår del. Vi har tidligere jobbet med en paraplyløsning som har omfattet flere av rittene, men vi har nå åpnet litt mer opp og latt de få lov til å jobbe med sine egne avtaler. Og vi har jobbet med vårt arrangement. Medieforhandling er krevende og det er mange interesser å ta hensyn til. Slik vi er organisert i dag er det fornuftig å forenkle noe, forklarer generalsekretæren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY AVTALE I BOKS: Eystein Thue Stokstad og Norges Cykleforbund har kommet til enighet med NRK om NM 2019. Foto: NCF

Sykkelritt på TV koster å produsere. Det har også vært en viktig faktor i avtaleforhandlingene.

– Sånn som det er i dag så er det en avtale der det er kostnader rundt produksjon. Vi ønsker ikke å bruke forbundet sine midler på TV-produksjoner, men på aktivitet. Så vi prøver å få det her til å gå i hop. Det synes vi at vi har landet greit på beina med i år, konstaterer Stokstad.

Positiv til flere norske TV-aktører

TV 2 har lenge hatt rettighetene til de aller fleste av de store norske sykkelrittene. Men i 2019 har NRK også tatt en jafs av sykkelmarkedet. Både Ladies Tour of Norway og NM i Ringerike vil bli sendt på NRK.

– Vi synes det er synd hvis det er én kanal som skal ha rettighetene til alt av sykkel. Så vi synes det er veldig bra å få to parter inn på det markedet, fastslår Thue Stokstad.

Både kvinnenes og herrenes seniorritt i Hole sykles på søndag 30. juni. Begge deler vil bli sendt på TV, men hvor mye av hvert ritt som vil bli vist er ikke fastslått. Men at alle detaljene knyttet til avtalen om norgesmesterskapet nærmer seg å være i boks, er sykkellederen fornøyd med.

– Det er særdeles viktig. Det er superviktig for norsk sykkel å være på TV. Det at vi har TV-dekning på de store rittene er veldig viktig for sporten. Det er noe vi prioriterer og som har vært viktig å få på plass.

NM-programmet 2019

  • Fredag 21. juni: NM Gateritt
  • Søndag 23. juni: NM Fellesstart U23
  • Tirsdag 25. juni: NM Lagtempo
  • Torsdag 27. juni: NM Tempo
  • Lørdag 29 juni: NM Fellesstart K/M Junior
  • Søndag 30. juni: NM Fellesstart K/M Senior (TV-sendt)

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse