TEMPOTRADISJONER: IL Sverre er klubben Knut Knudsen syklet for. Slik så tempo-podiet hos herrene ut i fjor da Andreas Leknessund slo Iver Johan Knotten og Edvald Boasson. FOTO: Magnus Drivenes/procycling.no

NM 2021 til Levanger

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.01.20 15:32

Del på    

NorgesCupen i april blir «prøve-NM».

(procycling.no): Neste års Norgesmesterskap i sykling vil bli arrangert i Levanger. Det offentliggjør Norges Cykleforbund i en pressemelding mandag.

Den tradisjonsrike Levanger-klubben IL Sverre har ansvar for arrangementet i 2021.

– Vi er svært takknemlige for å bli tildelt NM Landevei 2021. Det er en stor inspirasjon for klubben og vil hjelpe oss i rekrutteringsarbeidet. I 1972 vant Knut Knudsen 18 mila (NM Fellesstart) da IL Sverre arrangerte NM Landevei med målgang i Levanger sentrum, vi håper våre lokale syklister vil gjør det godt under NM 2021, sier Inge Johansen, styreleder i IL Sverre Sykkel i pressemeldingen fra forbundet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Klubben, som ble stiftet så tidlig som i 1886, har Knut Knudsen som en av sine storheter. IL Sverre-syklisten var en av verdens beste temporyttere gjennom karrieren og tok OL-gull på 4000-meter i 1972.

I 2016 sto IL Sverre for Ungdomsmesterskapet på Skogn før de året etter arrangerte NM i gateritt i Levanger sentrum der Kristoffer Halvorsen og Susanne Andersen gikk til topps i seniorklassene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MULIG NM-LØYPE: Slik så NorgesCup-løypa ut i 2019. Neste års NM-fellesstart skal likne på det rittet.

Klubben arrangerte også et av rittene i NorgesCupen 2019 noe de også vil gjøre 25-26. april i år. Den ritthelgen vil bli et slags prøve-NM der løyper og arrangør vil bli testet. Planen foreløpig er at NM-fellesstarten vil gå på Skogn, sørvest for Levanger sentrum, slik NorgesCupen gjorde i 2019. Uno-X regjerte den dagen og vant med Idar Andersen 13 sekunder foran Markus Hoelgaard. Kristoffer Skjerping tok spurten om tredjeplassen i et felt som talte over 50 mann, 25 sekunder bak vinneren.

Temporittet er mer oppe til vurdering mens gaterittet nok en gang blir i selve sentrum av Levanger.

– IL Sverre er en solid og erfaren sykkelklubb. Med deres arrangørerfaring og gode klubbmiljø er vi sikre på at det kommer til å bli noen flotte NM-dager. De har tatt trappene i arrangørpyramiden og bygget opp en solid kompetanse i klubben, vurderer arrangementsansvarlig i NCF, Cato Karbøl.

Norgesmesterskap i årets sesong arrangeres av Kristiansand CK fra søndag 14. juni til søndag 21. juni.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse