Prøv Procycling Pluss idag

SISTE SESONG: Det går mot slutten for Nippo Vini Fantini Faizane. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Nippo Vini Fantini legges ned

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.07.19 22:29

Del på    

Lagsjefen legger skylden på WorldTour-reformen.

(procycling.no): 2019 ser ut til å bli svanesangen til Nippo Vini Fantini Faizanè. Lagsjef Francesco Pelosi sier til Gazzetta at det italienske prokontinentallaget går mot nedleggelse etter årets sesong.

Årsaken er de nye reformene som rammer UCI-lagene neste år.

– Med 2020-reformene som er offisielle vil profesjonelle lag trenge et mye større budsjett i møte med få garantier, sier Pelosi til den italienske sportsavisen.

Antall WorldTour-lag virker å bli utvidet fra 18 til 20 fra og med neste år. Fem prokontilag har vist interesse for å ta steget opp til WorldTour-nivå. Med et kommende opprykk og nedrykk-system basert på tilbakevirkende poeng var det enkelte lag som vurderte en rettslig vei da de ikke var forberedt på endringen fra UCI. Det tvang sykkelorganet til å utvide WorldTouren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med 20 lag på topp betyr det to WildCard mindre for lag som Nippo Vini Fantini Faizanè. Færre muligheter til de store rittene samt krav om økt budsjett gjorde det vanskelig å fortsette.

– I vårt tilfelle er det snakk om å gå fra 2,8 millioner euro til 4,5 millioner for å dekke et økt antall ryttere og personale, og trolig for å få tilgang til UCI ProSeries-rittene (nytt navn på prokontinental-rankingen) som kan komme med inngangspenger, beretter lagsjefen.

– Det er ikke mulig å fortsette. Den eneste løsningen er å slå seg sammen med et anne lag.

Tidligere i sommer gikk ryktene om en sammenslåing med Bardiani-CSF. Pelosi ville ikke si om dette noen gang var en reell mulighet.

Laget med en japansk og italiensk profil tok sin aller første etappeseier i Giro d’Italia i år da Damiano Cima holdt feltet fra livet på den 18. etappen.

Tagget med: , , ,

Les også disse