Foto:skjermdump Eurosport

Nils Politt setter Mark Cavendish sin rekordjakt på hold

Ole Brokhaug
Tips meg

Publisert 8.07.21 18:23

Del på    

Parkerte samtlige bruddkamerater på veien mot Nimes.

(procycling.no): Nils Politt er en erfaren rytter i brudd, men lykkes sjeldent helt i kampen om seieren. Det gjorde han endelig på torsdagens etappe i Tour de France.

Tyskeren tok sin andre proffseier og sin aller første i Grand Tour-sammenheng på den 12. etappen i Tour de France. I finalen parkerte Bora-Hansgrohe-rytteren sine to bruddkamerater Harrison Sweeney (Lotto-Soudal) og Imanol Erviti (Movistar).

Etappen fra Saint-Paul-Trois-Chateaux til Nimes var 159,4km lang og relativ flat, så mange så nok frem til en massespurt med Mark Cavendish i en av hovedrollene. Men en vindpreget start sørget for at sterkt brudd på 13 mann stakk av gårde.

QuickStep hadde Julian Alaphilippe i bruddet og ingen lag tok opp jakten på bruddet.

Den tyske 27-åringen stakk av gårde med Sweeney, Erviti og Stefan Küng (Groupama-FDJ) med 50 kilometer igjen. Edvald Boasson-Hagen var med i bruddet, men hang ikke med da utskillelsen skjedde.

For Politt, som har vært topp fem i både Paris-Roubaix og Flanderen rundt tidligere, smakte triumfen selvfølgelig godt. Ekstra viktig ble den også for lagets del som måtte se at en kneplaget Peter Sagan sto av rittet før etappen.

I sammendraget ble det ingen endringer da ingen av bruddrytterne var noen trussel. Feltet kom samlet i mål nesten 16 minutter etter Politt. En ny småkupert etappe i vindpreget terreng venter på fredag.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse