ETTERTRAKTET: Wout Van Aert har vært på ønskelisten til mang et WorldTour-lag den siste tiden. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Nieuwsblad: – Van Aert signerer for LottoNL-Jumbo

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.07.18 10:13

Del på    

Det belgiske stortalentet har valgt sitt fremtidige lag.

(procycling.no): Sagaen om hvilket lag Wout Van Aert vil signere for ser ut til å gå mot slutten. Belgiske Het Nieuwsblad rapporterer lørdag morgen at det belgiske stortalentet har kommet til enighet med LottoNL-Jumbo.

23-åringen med tre strake verdensmestertitler i cyclocross, som for alvor presenterte seg for landeveispublikummet under vårklassikerne, vil sykle for det nederlandske laget fra 2020 og helt ut 2022-sesongen. Kun en medisinsk sjekk gjenstår før Van Aert skriver under på treårskontrakten.

Belgieren har kontrakt med Nick Nuyens sitt Veranda’s Willems-Crelan ut 2019-sesongen, og LottoNL-Jumbo vil respektere denne kontrakten. Men om det belgiske prokontinentallaget ikke får den finansielle støtten de trenger til neste sesong, melder Het Nieusblad at Van Aert vil sykle i gult og sort allerede til neste sesong.

Det virker dog som om det belgiske laget er fast bestemte på at de fortsetter med Van Aert også i 2019. I en pressmelding sluppet lørdag ettermiddag beretter Veranda’s Willems-Crelan at Van Aert vil sykle for dem også i neste sesong.

– Lagledelsen ville ha med Van Aert også etter at hans eksisterende kontrakt løp ut, og ga ham et meget attraktivt tilbud for en stund siden. Men lagledelsen måtte til slutt trekke seg fra forhandlingene på grunn av urimelig krav fra rytterens management, skriver laget i pressemeldingen.

– Lagledelsen vektlegger at laget vil forbli et ambisiøst prokontinentallag i 2019. Ledelsen regner med, som alltid, proffesjonalitet fra Wout Van Aert i jakten på realiseringen av våre felles mål.

Dermed må LottoNL-Jumbo vente til 2020 før unggutten trer inn i deres rekker. Den nederlandske butikk-kjeden Jumbo vil åpne en rekke butikker i Flandern i Belgia neste år, og var derfor meget interessert i få huke inn et av de mest spennende talentene i belgisk sykkelsport.

Van Aert hadde en rekke friere blant WorldTour-lagene. Blant annet Bahrain-Merida, Lotto-Soudal og til og med Team Sky. Et tilbud kom også fra hans nåværende lag, men belgieren ønsket å ta steget til WorldTouren. Nå ser det ut til at LottoNL-Jumbo har vunnet 23-åringens gunst, og at Amund Grøndahl Jansen får en jevnaldrende talentfull lagkamerat.

Laurens De Plus skal også være en rytter det nederlandske laget har sikret seg. 22-åringen sykler nå sin tredje sesong for Quick-Step Floors. Sunweb-rytter Mike Teunissen skal også være på vei til LottoNL-Jumbo.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse