USIKKER: Vincenzo Nibali har ikke bestemt seg for hvilke ritt han sykler i 2018. Foto: Tim De Waele

Nibali: – Det er et vanskelig valg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.11.17 17:51

Del på    

Bahrain Merida-kapteinen er usikker på om han vil satse mot Giro d’Italia eller Tour de France i 2018.

(procycling.no): Vincenzo Nibali har fremdeles ikke bestemt seg for hvilken Grand Tour han vil prioritere i 2018. Tour de France-ruta frister for Haien fra Messina, men Bahrain-kapteinen vil heller ikke utelukke at han får med seg den 101. utgaven av giroen.

33-åringen er en av bare seks ryttere som har klart å vinne alle de tre Grand Tours. Han trenger derfor ikke føle på et press for å fullføre et hat-trick i 2018-sesongen. Det klarte han allerede i 2014, da han vant Tour de France.

Chris Froome derimot, mangler Giro d’Italia i sin samling. RCS Sport, som organiserer det italienske rittet, håper å friste Sky-rytteren til Italia. Om de lykkes, vil det bli Froome sin første deltakelse i rittet siden 2010. Løypa for 2018-utgaven offentliggjøres 29. november.

I 2017 var det giroen og vueltaen som gjaldt for Nibali. Det endte med tredjeplass på hjemlige trakter, og andreplass bak Froome i Spania.

– Vi avgjør om det blir touren eller giroen etter at vi har sett Giro-ruten. Jeg kan ikke skjule at jeg har lyst til å returnere til touren, men det blir vanskelig å ikke sykle giroen om den går gjennom Sicilia. Det er et vanskelig valg. Vi vil vurdere det som et lag, og se på sesongen som en helhet, sier Nibali ifølge cyclingnews.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ PALLEN: Maxim Iglinskiy vant i Liege i 2012. Vincenzo Nibali ble nummer to, mens Enrico Gasparotto tok tredjeplassen. Foto: Tim de Waele(©TDWSport.com)

Satser på vårklassikerne

Selv om det store Grand Tour-målet ikke er helt spikret, så er et par ting bestemt for italienerens kommende sesong.

– Liege-Bastogne-Liege og vueltaen er to klare mål for 2018. Jeg skal kjøre Amstel Gold Race, Fleche-Wallonne og Liege-Bastogne-Liege, konstaterer sicilianeren.

I år syklet han ingen av Ardenner-rittene, men han har vist styrke i vårens klassikere tidligere. Nærmest seier var han i 2012, da han tok andreplassen i Liege. Forberedelsene til sesongstart er allerede i gang.

– Jeg har allerede begynt arbeidet mot neste sesong. Jeg har egentlig ikke hatt noe ferie i år. Jeg brukte tiden jeg hadde på å fjerne platen fra kragebeinet, og å flytte hus. 7. desember har jeg første treningsleir mer Bahrain-Merida, og så sesongdebuterer jeg i Vuelta a San Juan 21. januar, beretter 33-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HERJET: Nibali kjørte fra alle de andre favorittene på brosteinene i Tour de France i 2014. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.

– En Grand Tour må inneholde alt

Løypeprofilen gjør Tour de France ekstra fristende for Nibali i 2018. Han mener den minner om 2014-utgaven, som Haien fra Messina selv gikk seirende ut av.

– Den likner litt, men det er også nye aspekter. Det er også mye mer brostein denne gangen.

Den 9. etappen blir brosteinsetappen i neste års tour, med 21,7 kilometer lettere steinlagt vei. Også den korte 17. etappen har Nibali merket seg.

– Den 65 kilometer lange etappen i Pyreneene, med tre klatringer etter hverandre, er veldig krevende og vanskelig å kontrollere. Det er en fordel for angriperne, og kan snu rittet på hodet.

En så kort etappe er det ikke alle som liker, men Nibali mener det er rom for det. Dog er én så kort etappe nok ifølge italieneren.

– En Grand Tour må innehold alt. Flate veier, klatringer, utforkjøringer, muligheter for spurterne og også tempoetapper. Slik at den mest komplette rytteren vinner.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse