Prøv Procycling Pluss idag

UTKLASSET ALLE: Vincenzo Nibali distanserte alle rivalene, og var først inn i målbyen Como. Foto: Tim de Waele

Nibali utklasset Pinot i utforkjøringene

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.10.17 16:45

Del på    

Haien fra Messina sørget for hjemmeseier i Il Lombardia.

(procycling.no): Vincenzo Nibali kom til den 111. utgaven av Il Lombardia som den største favoritten, og Haien fra Messina leverte.

I den nest siste stigningen støtet Thibaut Pinot (FDJ). Bahrain-Merida-rytteren gikk etter, og i den påfølgende utforkjøringen parkerte han franskmannen.

Italieneren økte ledelsen raskt, og var alene inn på den siste kilometeren. Dermed kopierte han bragden fra 2015, og vant årets siste monument i ensom majestet. Seiren er hans fjerde for sesongen, og den 50. italieneren tar i sin proffkarrière.

– Jeg fikk stor støtte fra laget mitt i dag, og kroppen har føltes veldig bra nå mot slutten av sesongen. Men alle så på meg som favoritt, så det var ikke lett å vinne, sier Nibali etter målgang ifølge cyclingnews.

– I dag var planen min bare å kjøre et godt ritt. Jeg har hatt mange gode resultater i år, men har ikke fått den store seieren. Å vinne et monument er alltid flott.

Thibaut Pinot stivnet etter å ha forsøkt å følge Nibali. FDJ-kapteinen mistet andreplassen til Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), og tapte spurten om tredjeplassen mot Gianni Moscon (Team Sky). Alexis Vuillermoz (AG2R) spurtet også raskere enn Pinot, og var fjerdemann over målstreken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PALLEN: Vincenzo Nibali tok sin andre triumf i Lobardia. Julian Alaphilippe tok andreplassen, mens Gianni Moscon ble nummer tre. Foto: Tim De Waele

Overrasket Alaphilippe

Julian Alaphilippe satte fyr på VM i Bergen da han støtet siste gangen opp Laksebakken, men i Il Lombardia maktet han ikke å følge Nibalia da italieneren støtet.

I siste bakke viste dog franskmannen at han fortsatt hadde litt krefter igjen i tanken. Han kjørte seg rakst opp til en meget sliten utgave av Thibaut Pinot, og distanserte sin landsmann raskt.

Nedover utforkjøringen inn mot Como kunne ingen matche unggutten, som tok andreplassen, 30 sekunder bak Nibali.

– Det er utrolig. Jeg forventet ikke å ende på podiet i dag. Jeg har hatt blandede følelser etter VM, men jeg prøvde å fokusere på dette rittet, sier Alaphilippe ifølge Ciclo21.

– Jeg ga alt, men klarte ikke å vølge Vincenzo. Jeg er ikke skuffet, for å fullføre på podiet i nok et monument er spesielt, beretter Quick-Step-rytteren som tok tredjeplassen i Milano-Sanremo i mars.

25-åringen ville også sende tanker til lagkamerat Laurens De Plus, som veltet stygt tidligere i rittet.

– Min kompanjong Laurens De Plus veltet, men jeg hørte på radioen at det ikke var alvorlig. Jeg håper det går bra med han, og jeg vil takke han for jobben han gjorde i dag.

Slik gikk det til:

Kvart på elleve gikk den offisielle starten i Bergamo, og de første utbryterne stakk raskt av gårde. Luken vokste raskt opp mot tolv minutter, før hovedfeltet våknet opp.

Davide Ballerini (Androni), Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), Lorenzo Rota (Bardiani-CSF), Matthias Le Turnier (Cofidis), Pier Paolo De Negri (Nippo Vini Fantini) og Lennard Hofstede (Sunweb) utgjorde den første utbrytergruppa.

Med drøye 10 mil igjen til målstreken i Como var tidsdifferansen redusert til seks minutter.

Trek våkner

Etter noen relativt rolige timer på sykkelen tok Trek-Segafredo fronten i feltet med snaue åtte mil til mål. Bruddet var nå bare minuttet foran, og syv gjensto da det kom nye angrep i feltet.

Jesus Herada (Movistar) var førstemann, men forsøket til spanjolen varte ikke lenge. Flere ryttere prøvde seg, og inn i Muro di Sormano lå Chérel, De Plus og Le Turnier i tet.

Cherel var best opp bakken, og hadde 28 sekunder på De Plus over bakketoppen. Quick-Step-rytteren i andre posisjon veltet stygt i utforkjøringen. Dermed hadde AG2R-lederen omlag minuttet på nærmeste konkurrent.

Mikael Cherel fikk etter hvert selskap av Alessandro De Marchi (BMC) og Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), men før nest siste bakke var de tre kjørt inn.

Duo stikker av

I det meget reduserte feltet satt det, stort sett, kun store favoritter. FDJ hadde fortsatt flere med, og kjørte hardt for Thibaut Pinot.

Franskmannen støtet med 18 kilometer igjen. Domenico Pozzovivo (AG2R) gikk etter, men klarte ikke å kjøre inn FDJ-kapteinen. Det klarte Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), som støtet seg kjapt opp til Pinot.

I utforkjøringen inn mot den siste bakken ble Pinot kjørt fra av Haien fra Messina. Italieneren ledet med åtte sekunder inn på de siste ti kilometerne.

Bahrain-Merida-rytteren så seg aldri tilbake, og økte avstanden i den siste stigningen. Han kunne dermed cruise inn til sin andre seier i Il Lombardia.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse