Prøv Procycling Pluss idag

SAVNER GIROEN: Vincenzo Nibali FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Nibali: – Savner giroen veldig mye

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.05.20 13:49

Del på    

«Haien fra Messina» tar den nye kalenderen med stor klype salt.

(procycling.no): Der det vanligvis er adrenalin og fullt fokus, er nå tiden med ro og små kulinariske utskeielser. Med Giro d’Italia utsatt til høsten grunnet koronapandemien lever Vincenzo Nibali for øyeblikket en ganske annen mai måned enn opprinnelig planlagt. I et intervju med den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport forteller Giro-, Tour- og Vuelta-vinneren om livet uten konkurranser.

– Det er en rar følelse. Jeg savner giroen en hel del. Vanligvis er dette dager med mye nervøsitet, tvil, adrenalin, men også årvåkenhet. Man er fokusert, følger med på alle detaljer og lurer på om man har forberedt seg godt nok, sier Nibali til La Gazzetta.

– Nå er det derimot ganske rolig, og man kan til og med skeie ut litt av og til. Kontrasten til de siste 15 årene med full sesong er stor, sier italieneren Nibali – som også skryter av de som kjemper mot spredningen av koronaviruset i sitt hardt rammede hjemland.

– Situasjonen har begynt å bedre seg. Jeg er full av beundring av de som kjemper på fronten, og føler sympati med de som har mistet folk de er glad i. Jeg vet at seriøse komplikasjoner kan medfølge av viruset, så jeg er forsikt, men ikke redd.

Giro d’Italia

For øyeblikket har Nibali motstått tanken om å trene mot et spesifikt rittprogram, til tross for sterke anbefalinger fra sin mangeårige trener Paolo Slongo. Trek-Segafredo-rytteren tar en reviderte kalenderen publisert av det internasjonale sykkelforbundet UCI tidligere denne uken med en stor klype salt og lever foreløpig godt med å ta ting som de kommer. Sicilianeren har dog tittet på den tettpakkete planen.

– Ikke uventet er alt blitt veldig komprimert, men kunne vel ikke gjøre det så mye annerledes. Men da jeg så Liège-Bastogne-Liège kollidere med Giro d’Italia, ble jeg selvsagt ikke gled i det hele tatt. Jeg liker å tro at det er et utkast, at det fortsatt kan skje endringer.

– Man skal være veldig godt fornøyd dersom man klarer å gjennomføre som planlagt. Fansen kan tross alt følge oss foran TV, selv om han ikke kan dra ut å se oss fra veien siden store forsamlingen er forbudt. Vi må bare tilpasse oss slik situasjonen er.

Giro d’Italia 2020 skal etter den nye planen avvikles i tidsrommet 3 til 25 oktober. Corsa Rosa skulle være Nibalis hovedfokus i 2020.

– Fortsatt har jeg Giro d’Italia i tankene, men ingenting er sikkert. Dette må diskuteres med laget og så får vi planlegge videre.

PÅ TOPPEN: Nibali på podiet under Giroen i 2016. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Tøff periode

Nibali har vunnet Giro d’Italia to ganger tidligere. Han er en av bare syv som har vunnet alle tre Grand Tours, men det er nå fire sesonger siden han sist sto på toppen av podiet i et treukersritt. I fjor måtte han ta til takke med andreplass i sin hjemlige Grand Tour, etter den overraskende Giro-seieren til Richard Carapaz. Til La Gazzetta avslører Nibali at tiden etter Tour-seieren i 2014 var en vanskelig tid i karrieren.

Den gule trøyen endret livet mitt fullstendig. For å si det rett ut, jeg kunne ikke leve som normalt. Jeg slet ganske mye med det mentale, og betalte en stor pris, tror jeg. Touren var fullstendig overveldende for min del, media tilnærmert seg også på en annen måte, sier Nibali.

– Som regel var jeg åpen og hjelpsom overfor media, men etter dette tok jeg et skritt tilbake. Jeg var som regel nervøs og levde ikke godt med meg selv. I hvert ritt tenkte jeg en del på hva som ble skrevet, på det som ikke ble skrevet … alt sammen påvirker familien min også. Det var ikke før 2016-Giroen at jeg klarte å skru om på nytt. Jeg stengte alt ute og forsto at jeg måtte kjøre mitt eget løp.

35-åringen avviser at korona-stoppen har brakt ham på tankene om karrierestopp. Foreløpig har ikke Nibali lagt noen planer om når han setter punktum for sin profesjonelle karriere.

– Jeg har ikke tenkt på når jeg vil stoppe, helt seriøst. Når tiden kommer, vil jeg nok kjenne på det. Det blir vel når jeg ikke lenger å orker å sette meg på sykkelen. Men nå har lyst til å sette meg på sykkelen hver eneste dag!

Tagget med: , ,

Les også disse