Prøv Procycling Pluss idag

HJEMME BEST: Nibali skal jakte sin tredje triumf i Giro d'Italia i oktober. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Nibali retter blikket mot Giro d’Italia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.05.20 18:04

Del på    

Italieneren holder seg i hjemlandet i høst.

(procycling.no): Med UCIs reviderte kalender å forholde seg til begynner Grand Tour-stjernene etter hvert å peke seg ut sine mål på høstens planlagte rittprogram.

For Vincenzo Nibali blir det trolig mye sykling i hjemlandet. Til Gazzetta bekrefter Trek-Segafredo-rytteren at Giro d’Italia fortsatt er det store målet.

Dersom høstkalenderen avvikles blir det Strade Bianche på Haien fra Messina før andre italienske klassikere følger. Det italienske forbundet har bedt om at Il Lombardia flyttes til 8. august og Milano-Sanremo til 22. august.

Tour de France hopper Nibali over, men sykler heller Tirreno-Adriatico (7.-14. september) som forberedelser til en mulig VM-deltakelse (27. september) dersom det blir holdt som planlagt i Martigny i Sveits.

3. oktober er Trek-kapteinen klar for å jakte sin tredje seier i Giro d’Italia.

Av aktive ryttere i dag er det kun Chris Froome, med sine syv triumfer, som har flere Grand Tour-seirer enn Nibali. Selv har 35-åringen vunnet Vuelta a España i 2010, Giro d’Italia i 2013 og 2016 og Tour de France i 2014. I fjor ble han andremann bak Richard Carapaz i hjemlandets Grand Tour.

Bauke Mollema og Richie Porte blir dermed trolig Trek-Segafredo sine kapteiner i Tour de France og Vuelta a España.

Tagget med: , , , ,

Les også disse