FORZA: Vincenzo Nibali, det italienske hjemmehåpet, tapte minuttet til Nairo Quintana på etappen til Blockhaus. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Nibali: – Jeg hadde en liten krise

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.05.17 19:47

Del på    

Bahrain Merida-kapteinen forsøkte å følge Nairo Quintana.

(procycling.no): Den 100. utgaven av Giro d’Italia har, foreløpig, ikke brakt med seg de største prestasjonene fra hjemlandets ryttere.

Ingen etappeseire etter ni dager er fasiten, og for hjemlandets store sammenlagthåp ble målgangen på Blockhaus en krevende affære.

Først forsvant Quintana (Movistar) oppover bakken. Med 3,5 kilometer igjen sa Thibaut Pinot (FDJ) takk, og farvel. 500 meter senere ble Haien fra Messina spist opp av Tom Dumoulin (Sunweb) og Bauke Mollema (Trek-Segafredo).

– Den siste delen av klatringen var veldig krevende. Jeg svarte flere ganger på Quintana sine angrep. Den siste delen av bakken passet de beste klatrerne, og der hadde jeg en liten krise. Jeg forsøkte å kontrollere situasjonen så godt som mulig, og kjørte mitt eget tempo, sa Nibali etter etappen ifølge Cyclingnews.

Bahrain Merida-kapteinen satt lavt over sykkelen, og vagget seg opp til målstreken. Fjorårsvinneren ble til slutt nummer fem, minuttet bak etappevinner Quintana.

– Det var ikke stolthet som gjorde at jeg svarte på angrepene. Jeg svarte med hodet. Jeg fulgte ikke med en gang, men akselererte gradvis, og jeg følte meg bra.

Tirsdag venter en tempoetappe på nesten fire mil i Giroen. Nibali håper å ta tilbake noe av det tapte.

– Jeg kan klare å ta igjen noe på tempoen, men på en bratt og krevende stigning som Blockhaus ble det tungt.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse