GÅR FOR SEIER NUMMER TO I TOUREN: VIncenzo Nibali har hatt en strålende sesong med seier i Milano-Sanremo, og akter å fortsette i Tour de France. Først venter Criterium du Dauphiné. Tim de Waele/Getty Images

Nibali bruker Dauphiné som oppkjøring til touren

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 31.05.18 10:04

Del på    

– Det beste rittet for å forbedre seg til Tour de France.

(procycling.no): Søndag begynner Criterium du Dauphiné, tradisjonelt sett det rittet som er hyppigst brukt blant rytterne som har ambisjoner i sammendraget i Tour de France.

Men når starten av sommerens sportshøydepunkt er utsatt en uke, er det flere ryttere som velger Tour de Suisse. WorldTour-rittet arrangeres uken senere enn Dauphiné, og har med det sikret seg et godt startfelt.

I Sveits kjører blant andre Richie Porte (BMC), Movistars stjerner Nairo Quintana, Mikel Landa og Alejandro Valverde, Jakob Fuglsang (Astana), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) og Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo).

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) holder seg dog til Dauphiné. Da han vant Tour de France i 2014, ble han nummer syv i rittet, og han er klar på at det harde etapperittet fortsatt er den beste oppkjøringen til touren.

– Jeg er overbevist om at Dauphiné er det rittet som passer best for å gradvis bli klar for Tour de France, som er mitt store mål i år. Jeg husker spesielt at det er et vanskelig ritt med mye fjell og gode ryttere, sier Nibali til rittarrangøren, ifølge cyclingnews.com.

KNUST IDYLL: Vincenzo Nibali vant Tour de France i fjor. Nå ser det ut til at han og lagsjef Aleksandr Vinokurov kan se langt etter å forsvare tittelen. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB scanpix

GODE TIDER: Vincenzo Nibali vant Tour de France overlegent i 2014. Her feirer han i Paris med Jakob Fuglsang og lagsjef Alexandre Vinokourov. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB scanpix

– Blir vanskelig å vinne

Som oppkjøring til sommerens utfordringer, har italieneren vært på Teide. I høyden på Tenerife har han dermed produsert flere røde blodceller for å bli klar til å kjempe om sin andre tourseier.

Nibali tror likevel det blir tøft å gå av med seieren i oppkjøringsrittet.

– Jeg kommer for å kjøre et godt ritt, men det vil ble veldig vanskelig å vinne det. Jeg håper å få til et godt resultat på noen av etappene, men hovedmålet mitt er å forberede meg til touren.

I Dauphiné er det også en lagtempo. Den er av samme lengde som lagtempoen på tourens tredje etappe, og blir dermed en viktig gjennomkjøring. Rittets nest siste etappe er også identisk med den 11.etappen i Tour de France – en kort og intensiv fjelletappe.

Nibali legger ikke skjul på viktigheten av å få rekognosert viktige etapper og forberede seg best mulig.

– I dagens sykkelsport, overser vi ingenting når vi forbereder oss for et ritt så stort som Tour de France. I april syklet jeg Roubaix-etappen for å se hvordan den er, og jeg vet at det gir en viss fordel.

 

Tagget med: , ,

Les også disse