Prøv Procycling Pluss idag

HVOR SYKLER HAN I 2020?: Flere lag har meldt sin interesse for Vincenzo Nibali. Trek-Segafredo er først i køen. Foto: Michael Steele/Getty Images

Nibali bekrefter samtaler med andre lag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.01.19 16:15

Del på    

Bahrain-Merida-kapteinen på utgående kontrakt i 2019.

(procycling.no): Vincenzo Nibali har fremdeles til gode å sykle i gang 2019-sesongen, men italieneren har allerede begynt å tenke på hvilket lag han vil sykle for i 2020.

34-åringen er på utgående kontrakt i Bahrain-Merida, og flere lag har for lengst meldt sin interesse for Haien fra Messina.

Overfor Cyclingnews bekrefter Nibali at Team Sky-sjef Dave Brailsford kontaktet agent Johnny Carera etter Nibali sine uttalelser i forkant av Il Lombardia. Da ytret italieneren at han ville bli smigret om Team Sky kom med et tilbud.

Men etter at Sky plutselig fikk en usikker fremtid, er det britiske storlaget trolig ikke på toppen av ønskelista. Trek-Segafredo seiler opp som en het kandidat.

– Jeg er fortsatt her … Vi får se hva som skjer i fremtiden. Det er viktige forhandlinger og viktige prosjekter som kommer med tilbud, sier Nibali.

Den italienske kaffemaskin-selskapet Segafredo er uhyre lystne på å sikre seg hjemlandets kanskje største aktive syklist.

Tidligere i januar rapporterte La Gazzetta at selskapets eier, Massimo Zanetti, møtte Nibali i Treviso mot slutten av 2018. Segafredo skal være villige til å tilby 34-åringen en lengre kontrakt, og tilbyr et samarbeid som strekker seg lenger enn karrieren som syklist. Men et hvert tilbud om kontrakt vil også kreve Trek og lagsjef Luca Guercilena sin godkjennelse.

– Jeg tror det er normalt når en kontrakt går mot slutten at du vurderer tilbudene. Det er enkelt å lytte. Det kan også være motiverende avhengig av hvilke prosjekter som tilbys, ytrer fjorårets Milano-Sanremo-vinner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORTSATT ATTRAKTIV: Magiske triumfer som den på Via Roma i Milano-Sanremo gjør at 34-år gamle Vincenzo Nibali fremdeles er uhyre ettertraktet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Nye krefter utfordrer posisjonen i laget

Med fire Grand Tour-triumfer og tre monument-seirer i sine palmarès er det få aktive syklister som matcher Vincenzo Nibali. En av få ryttere som mestrer både treukersritt og klassikerne.

Bahrain-Merida-laget oppsto rundt Nibali etter at 34-åringens syklet en tur med prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa, men nye krefter har gjort sitt inntog. McLaren er ny investor i laget, og endrer maktstrukturen.

– Ankomsten til McLarenbetyr at laget styres av et styre, så managementet i laget vil fungere på en helt annen måte, forklarer han.

– McLaren eies av prinsens bror, så det er fortsatt 100 prosent Bahrain, men jeg må nå snakke med Brent Copeland og Milan Erzen fra laget og ikke med kongefamilien.

Kanskje fremstår dermed en ny kontrakt i Trek-Segafredo, fulgt av en ambassadør-rolle for kaffemaskin-produsenten som hakket mer attraktivt.

Nibali og agent Carera skal ha hatt samtaler med begge lag foregående uke, og begge lag vil snart komme med offisielle tilbud på to år, en lønnslip som er en Grand Tour-vinner verdig, ansettelse av egent personale samt kontrakt til lillebror Antonio Nibali.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse