Nettsted spekulerer i hard straff for Groenewegen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.11.20 20:50

Del på    

Mener 27-åringen kan være utenfor konkurranse til mai, neste år.

(procycling.no): UCIs bekreftelse mangler fremdeles, men kilder hevder overfor wielerflits.nl at Dylan Groenewegen vil få en ni måneder lang utestengelse av det internasjonale sykkelforbundet. Dette fordi han med armen skjøv Fabio Jakobsen inn i sperregjerdet under åpning av Polen rundt i starten av august.

Jumbo-Visma-rytteren har ikke vært i aksjon for arbeidsgiveren sin siden, mens Jakobsen ventelig er tilbake på sykkelen senere denne månedenen, etter at han måtte igjennom kompliserte operasjoner for å bygge opp ansiktet sitt igjen etter den brutale velten.

Det nederlandske nettstedet melder at det er en «uavhengig voldgiftskomité» som har vurdert Groenwegen-saken etter hendelsen som skjedde i Katowice den 5. august i år.

Ute til mai, neste år

Ettersom slike straffer gjerne gis med tilbakevirkende kraft fra den aktuelle datoen, tyder det på Groenewegen vil kunne være tilbake i konkurranse etter den 6. mai, neste år. Det er i så fall to dager før starten av Giro d’Italia.

Både utøveren og arbeidsgiveren var tidlig ute med en offentlig unnskyldning til Jakobsen. Deceuninck-Quick Step reagerte kraftig på manøveren og truet med å ta rettslige skritt mot konkurrenten.

Patrick Lefevere uttalte først at handlingen til Groenwegen var av «det kriminelle slaget» og at han burde «kastes rett i fengsel». Han gikk siden tilbake på disse uttalelsene, og sa det ble uttalt i «kampens hete».

Ble holdt i kunstig koma

UCI har tidligere gått ut med fordømmelse av Gronenewegen opptreden i spurten, ettersom han endret linja si under høyhastighetsspurten i nedoverbakke.

Velten ble ekstra ille for Jakobsen ettersom reklamegjerdene ga etter, noe som gjorde at rytteren fikk hard medfart i sammenstøtet. I dagene etter ble han holdt i kunstig koma, og har siden gjennomgått mange operasjoner etter blant annet å ha pådratt seg alvorlige skader i kjeven og tennene.

Han vil måtte gjennomgå flere operasjoner neste år, men er forhåpentligvis tilbake i trening mot slutten av november.

Tagget med: ,

Les også disse