DOBBELT NEDERLANDSK: Dylan Groenewegen (ikledd en oransje poengtrøye) fikk kastet sykkelen først over målstreken. Alexander Kristoff, bak Groenewegen, spurtet inn til tiendeplass. Foto: David Ramos/Getty Images

Kristoff: – Litt skuffa av hvor lite jeg fikk ut av spurten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.02.20 16:13

Del på    

Nordmannen kom aldri frem i spurten, og måtte se at det ble dobbelt nederlandsk i Torrevieja.

(procycling.no): Det var et kjent terreng for mange nordmenn på den tredje etappen i Volta a la Comunitat Valenciana, med målgang i feriebyen Torrevieja. Dermed var det muligens også noen nordmenn som var til stede for å heie frem Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) i massespurten, hvor han på forhånd var i favorittsjiktet like bak Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) og Fabio Jakobsen (Deceuninck – Quick-Step).

Allerede med åtte kilometer igjen satt Kristoff plassert på hjulet til Jakobsen, men denne gang traff ikke Deceuninck – Quick-Step med opptrekket. Dermed havnet han for langt bak da det klumpet seg med 400 meter igjen og var sjanseløs på seieren.

– Jeg ble kanskje litt for passiv og ventet på at Jakobsen skulle angripe Groenewegen, men det ble for sent for meg og det kom mange folk rundt, slik at jeg måtte stoppe å trå flere ganger. Det var ikke så godt utført fra min side, men følelsen er god, sier Kristoff til procycling.no. 

– Jeg føler jeg hadde mye igjen som jeg ikke fikk mulighet til å bruke. Jeg burde kanskje vært en smule lengre bak på oppløpet, slik at jeg kunne vært på den bølgen som kom bakfra. Jeg er litt skuffa av hvor jeg lite jeg fikk ut av spurten ettersom jeg følte meg ganske bra, men jeg har en sjanse igjen på den siste dagen, sier Kristoff, som trillet inn til en tiendeplass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Årets andre seier for Groenewegen

Istedenfor var det Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) som åpnet spurten. Bakfra kom Groenewegen og Jakobsen seg opp på siden, og over målstreken var det igjen Groenewegen som gikk seirende ut. Nederlenderen tok med det sin andre etappeseier i rittet, foran Jakobsen og Matej Mohoric (Bahrain McLaren).

– Det var en lett dag, men jeg krasjet i finalen, rundt 30 kilometer fra mål. Men laget ventet på meg og hjalp meg. Jeg hadde litt problemer med sykkelen, men det var okey. Jeg nøt å vinne min andre etappe, sier Groenewegen i et intervju vist på Eurosport.

Sammenlagt leder nå Jack Haig (Mitchelton-Scott), etter å ha gått forbi Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) på plasseringssiffer. Rittet avsluttes søndag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Spurtlagene tok kontroll fra start

Héctor Sáez (Caja Rural-Seguros), Manuel Peñalver (Burgos-BH), Julen Irizar (Fundación-Orbea), Petr Rikunov (Gazprom RusVelo), Daniel Viegas (Kometa Xstra Cycling Team) og Ivan Moreno (Kern Pharma) gikk i brudd mer eller mindre umiddelbart etter start.

Bak i feltet tok tidlig Deceuninck – Quick-Step og Jumbo-Visma kontroll, og sørget for at de seks aldri fikk et stort forsprang.

Dermed ble det tidlig klart at det ville gå mot en massespurt, og alle spurterne kom seg også fint med over den eneste virkelige stigningen på etappen, opp til Hondon de los Frailes (hvor de siste tre kilometerne holdt en gjennomsnittlig stigning på åtte prosent) med drøyt syv mil igjen. I samme stigning ble bruddet splittet, og det var Sáez, Irizar og Moreno som dermed jobbet sammen for å holde unna på de siste milene.

Inn på de siste fire milene var forspranget nede i halvannet minutt, og feltet hadde dermed full kontroll på tettrioen. Med åtte kilometer igjen ble de hentet inn av feltet, og selv om Michal Kwiatkowski (Team Ineos) og en AG2R-rytter prøvde seg på et angrep med tre kilometer igjen, så ble det en spurt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse