Prøv Procycling Pluss idag

FALT FLERE METER: Det endte opp med brudd i bekkenet og en punktert lunge, etter at Remco Evenepol stupte over en bro og falt flere meter ned i ravinen. (Photo by Maximiliano Blanco/Getty Images)

Evenepoel-velten: – Skal holde seg i ro i tre måneder

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.08.20 09:57

Del på    

20-åringen har blant annet pådratt seg brudd i bekkenet.

(procycling.no): Foran Il Lombardia hadde Remco Evenepoel vunnet alle ritt han stilte til start i under en magisk 2020-sesong. Så ble det bråstopp, og sesongslutt over broen etter en av de mest tekniske utforkjøringene i WorldTouren: Ned fra beryktede Muro di Sormano.

Evenepoel fikk problemer da han skulle svinge inn på broen, og ble i stedet slynget over rekkverket og landet nede i ravinen mange meter lenger ned.

Det kunne ikke gå bra.

Legene ved det lokale sykehuset i Como har nå konkludert med at bekkenet hans er brekt og at han har punktert den høyre lungen. Det er egentlig gode nyheter etter en så brutal ulykke. Samtidig betyr det at 2020-sesongen er over.

Les også: Suveren Fuglsang avgjorde i siste stigning

– Rytteren skal holde seg i ro og bevege seg så lite som mulig i minst tre måneder. Det avhenger helt klart av omfanget på bruddet, noe som kan forlenge restitusjonsperioden ytterligere, sier legen Giovanni Falai til det italienske nettstedet qubicisport.it.

– Du er fremdeles i live, hold kjeft!

Patrick Lefevere var innom Evenepoel på sykehuset. For å berolige venner, familie og lagkamerater kom han med følgende uttalelse til Het Nieuwsblad i etterkant:

– Det er gode nyheter: Han er ved bevissthet. Jeg har møtt ham, men han ønsket først og fremst å forsikre foreldrene og lagkameratene om at det gikk bra. Jeg vet ikke hva som skjer med årets sesong, og jeg bryr meg egentlig ikke heller. Jeg er glad for at han er i live. Han er nødt til å se mange av rittene på TV denne sesongen. Han beklaget seg til meg.

– Jeg sa: Du er fremdeles i live, hold kjeft!

Overfor belgisk TV bekreftet også Lefevere at Evenpoel har fått en liten skade på lårbeinet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Evenepoel stupte over bro

I 2017 opplevde Lefevere for øvrig at Laurens de Plus veltet ut i ravinen ved det samme partiet. Det skjedde mens den daværende QuickStep-rytteren satt i brudd under Il Lombardia, men han pådro seg ingen alvorlig skader.

Dan Martin har tidligere uttalt at utforkjøringen er «en av de farligste i hele WorldTouren».

Rytterne protesterte

Rytternes sikkerhet har blitt diskutert etter en svært dramatisk helg på landeveien. På vei mot mål i Como ble Maximilian Schachmann hindret av en bil som skulle ha vært holdt utenfor traseen. Tyskeren pådro seg et brist i kragebeinet.

Også under Critérium du Dauphiné ble det dramatisk lørdag da rytterne ble sendt ned en utforkjøring med hull i asfalten og en hel del løsgrus i starten. Både Emmanuel Buchmann og Steven Kruisjwijk endte opp med å skade seg på vei ned fra Col de Plan Bois under den 4.-etappen i rittet.

– At den utforkjøringen var en del av rittet, er en skam. Hele utforkjøringen var vanskelig, men de første to-tre kilometerne besto av grus, hull i asfalten og humper – i tillegg til 15 prosent nedover. At de fremdeles legger inn slike partier i ritt. Jeg blir sinna og synes veldig synd på Steven fordi han må reise hjem på denne måten. Han var i god form, uttalte Tom Dumoulin etterpå.

Rytterne valgte å markere sitt sinne mot arrangøren under starten av den påfølgende etappen. Der de første 10 kilometerne ble ‘nøytralisert’.

I tillegg hadde vi altså den fryktelige ulykken under Polen rundt, der Fabio Jakobsen ble presset over sperregjerdet etter kamp om posisjoner på oppløpet under en høyhastighetsspurt.

Tagget med: , ,

Les også disse