HOLDT UNNA: Krists Neilands vant GP de Wallonie. Foto: Skjerdump, Eurosport Player

Neilands vant solo i GP de Wallonie

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.09.19 17:17

Del på    

VIDEO: Eiking inn på åttendeplass i spurten bak.

(procycling.no): Krists Neilands (Israel Cycling Academy) hadde en ledelse på rundt 20 sekunder da han tok fatt på den avsluttende stigningen opp til Citadellet i Namur i GP de Wallonie. Latvieren kjørte meget bra og holdt akkurat unna for den jaktende gruppa.

Dermed tok han det som nok er karrierens største seier, noen få sekunder foran fjorårsvinner Jasper Stuyven (Trek-Segafredo).

Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) var aktiv i den siste stigningen og spurtet inn til åttendeplass. 

Sindre Lunke (Riwal-Readynez) deltok også i rittet og gjorde en god jobb med å plassere lagkaptein Alexander Kamp i bunn av den siste bakken.

Klassisk utskillingsritt

Etter flere mil med hardt kjør, sa til slutt seg feltet fornøyd da Tom Wirtgen (Wallonie-Bruxelles), Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles), Nico Denz (AG2R La Mondiale), Alexander Evans (SEG Academy Racing) og Julien Van Den Brande (Tarteletto-Isorex) kom seg av gårde.

De fem hadde godt over seks minutter med 70 kilometer igjen, og dermed ble det jevnt høy fart gjennom siste halvdel av rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I front av feltet var det først Trek-Segafredo som tok ansvar for fjorårsvinner Jasper Stuyven og de fikk etter hvert også hjelp av både Lotto Soudal og Riwal-Readynez.

Med tre mil igjen var det fremdeles et stort felt som jaktet på Wirtgen, Planckaert og Denz, som hadde 2:15 ned til feltet. Den virkelige finalen startet med Côte de Lustin (3 kilometer à 5,2 prosent) like etter.

Der holdt Trek-Segafredo et høyt tempo som sørget for å tynne ut feltet, men det var fortsatt et ganske stort felt som tok fatt på Tienne aux Pierres (3,2 kilometer à 5 prosent) med 19 kilometer igjen, 50 sekunder bak Planckaert og Denz i front.

Opp bakken ble de siste to bruddrytterne hentet inn, samtidig som Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) også viste ganske gode bein ved å henge med langt fremme i feltet. Mot toppen og over toppen kom det flere angrep, og en gruppe med blant andre Xandro Meurisse, Jérôme Baugnies (begge Wanty-Gobert), Toms Skujins (Trek-Segafredo) og Krists Neilans (Israel Cycling Academy) slet seg løs. Neilands angrep igjen fra gruppa med ni kilometer igjen og han hadde med det fremdeles rundt 20 sekunder til feltet da man gikk inn i den tre kilometer lange stigningen opp til mål ved Citadellet i Namur.

Det holdt akkurat for Neilands, som kunne juble for karrierens niende proffseier på toppen av bakken.

Tagget med: , , ,

Les også disse