VETERAN: Pieter Weening har vært proff siden 2004. FOTO: Tim De Waele

Nederlandsk veteran tilbake til WorldTouren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.06.20 18:37

Del på    

(procycling.no): 2019 så lenge ut til å bli Pieter Weenings siste som proff. Etter fjoråret løp kontrakten med Roompot-Charles ut og intet nytt tilbud materialiserte seg for 39-åringen.

Men med en trolig travel sykkelhøst foran seg fant Trek-Segafredo plass til nederlenderen. Det amerikanske WorldTour-laget annonserte lørdag at Weening har fått kontrakt ut 2020.

– Jeg er veldig glad for å få denne sjansen og vil gi 150 % disse siste månedene i år for å hjelpe Trek-Segafredo. Forhåpentligvis kan jeg hjelpe til å nå store resultater for laget når rittene starter igjen. Jeg vet jeg fortsatt er konkurransedyktig på WorldTour-nivå og motivasjonen er høy, sier Weening selv i en pressemelding.

Kontakten mellom laget og Weening startet tidlig etter at lagets talentfulle spurter Matteo Moschetti veltet ut med langtidsskade.

– Vi tok først kontakt med Pieter i februar. Vi visste at Matteo kom til å være borte lenge, så vi trengte en erfaren rytter som kunne komme rett inn i gruppa og kjøre umiddelbart. Pieter er kjent som en veldig profesjonell rytter og vi er overbevist om at han når våre forventninger. Covid-19-pandemien gjorde at rekrutteringen tok lenger tid, men til tross for en turbulent tid så jobbet vi for å få det til og vi ønsker Pieter velkommen som en del av laget, sier lagsjef Luca Guercilena.

Weening ble først proff med Rabobank i 2004. Fra 2012 til 2015 syklet han videre for australske Orica-GreenEDGE før Roompot har vært arbeidsgiver de siste fire årene.

Tagget med: , , , ,

Les også disse