Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (th) under det ekstraordinære forbundsstinget til Norges Cykleforbund (NCF) på Eidsvoll lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (th) under det ekstraordinære forbundsstinget til Norges Cykleforbund (NCF) på Eidsvoll lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

NCF styrer mot stort underskudd etter VM

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 25.02.18 09:51

Del på    

Foreløpige regnskapstall viser at egenkapital er borte.

(procycling.no): Regnskapet til Norges Cykleforbund skal vedtas under forbundstinget i  mars. De foreløpige tallene, som Bergens Tidene, har fått tilgang til viser imidlertid at forbundet styrer mot et stort underskudd på 17. 5 millioner kroner. Nesten hele underskuddet kan tilskrives verdensmesterskapet i landeveissykling som ble avholdt i Bergen siste september.

Det har stormet rundt ledelsen i NCF og dets president Harald Tiedemann Hansen etter at de økonomiske realitetene etter sykkel-VM ble avdekket i kjølvannet av arrangementet. I slutten av januar overlevde Tiedemann Hansen et mistillitsvotering under et ekstraordinært forbundsting. Under tinget ble det på ny rettet kritikk mot Tiedemann Hansen og hans dobbeltroller i forbindelse med VM. Sykkelpresidenten var også daglig leder for Bergen 2017 og samtidig styremedlem i UCI.

Ifølge Bergens Tidene er regnskapet preget av to store utgiftsposter. Den ene et kausjonsansvar på 1,8 millioner kroner overfor arrangørselskapet Bergen 2017 AS, den andre garantikostnader på 14,1 millioner kroner til det internasjonale sykkelforbundet UCI. 3,7 millioner kroner i aksjer i arrangørselskapet ført som tap.

Tidligere har både Norges idrettsforbund, regionale og sentrale myndigheter sagt nei til å dekke underskudd i forbindelse med VM. Tiedemann Hansen har gjentatte ganger tilbakevist at NCF kan gå konkurs, og selv om forbundet sitter igjen med en negativ egenkapital på 13,5 millioner kroner, tror ikke lederen for region sør i NCF, Terje Johnsen, det ender med konkurs.

– Det vil bringe Idrettsforbundet på banen, som kanskje vil kunne overta driften og ta økonomisk ansvar, mener Johnsen, som flere ganger har vært kritisk til den økonomiske utviklingen knytte til VM.

Bergen 2017 har tidligere meldt at nedgang i oljebransjen og et vanskelig sponsormarked har gitt betydelige økonomiske utfordringer for mesterskapet. Arrangøren ble i tillegg overrumplet av økte utgifter knyttet ble til sikkerhet, trafikkhåndtering og terrorfare. På toppen kommer minustallene fra VM i terrengsykling på Hafjell for tre år siden.

Tagget med: , , ,

Les også disse