Prøv Procycling Pluss idag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– NCF må nok se langt etter de pengene

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.03.18 20:28

Del på    

Mer rot rundt den norske sykkelpresidenten.

(procycling.no): Det tikker mot Forbundsting kommende helg, og det stormer rundt avtroppende sykkelpresident, Harald Tiedemann Hansen.

Tidligere i vinter ble det klart at Norges Cykleforbund (NCF) hadde satt av 4.5 millioner på en sveitsisk konto tilhørende UCI som en garanti for VM-arrangementet.

UCI skulle egentlig betale tilbake denne garantien, men holdt den tilbake da Bergen 2017 AS ikke var i stand til å gjøre opp for seg. Dermed uteble viktige penger for NCF.

Nå viser det seg at forbundet ikke visste at sykkelpresidenten avtalte bort pengene til UCI, organisasjonen hvor han selv er styremedlem. Det hevder visepresidenten i NCF, Hans Petter Gulbrandsen, ovenfor NRK.

– Styret var ikke kjent med avtalen om at UCI skulle kunne ta pengene, sier Gulbrandsen til statskanalen.

– Kan havne i personlig erstatningsansvar

Harald Tiedemann Hansen gikk ut med en mail til landets klubber på nyåret hvor han blant annet skrev følgende:

– Forbundsstyret har hele tiden forutsatt at garantibeløpet skulle tilbakeføres innen utgangen av 2017, og har med stor skuffelse mottatt informasjon om at UCI vil avvente tilbakeføring av midlene til saken er behandlet på et styremøte i UCI i februar.

Nå viser det seg at UCI hadde gjort en avtale med Tiedemann Hansen om at de kunne holde tilbake pengene, hvilket gjør presidentens mail vanskelig å forstå i dag.

Ifølge jusprofessor Hans Fredrik Marthiniussen ved Universitet i Bergen kan dette få personlige konsekvenser for sykkelpresidenten.

– Jeg tror Tiedemann Hansen kan havne i personlig erstatningsansvar, sier han til Bergens Tidene.

– Selv med myndighet til å gjennomføre transaksjonen er dette alvorlig. NCF må nok se langt etter de pengene, sier Marthinussen til avisen.

NCF må betale overraskende kredittkortregning fra sykkelpresidenten

Torsdag omtalte også VG sykkelpresidenten. De skriver at Tiedemann Hansen i kraft av å være president i NCF ga kredittkortgaranti verdt 300 000 kroner til blant andre seg selv i Bergen 2017 AS, der han var styreleder.

Til slutt havnet regningen på drøye 217 000 kroner, og regningen er en av mange Bergen 2017 ikke har betalt, og som nå kan ende opp i fanget på NCF.

Praktiske årsaker forklarer Tiedemann Hansen at er grunnen til at det er valgt å gjøre slik.

– Vi hadde kredittkort fra forbundet som ble belastet en del utgifter som gjaldt Bergen 2017. For at man skulle skille bedre og unngå å bruke så mye tid på viderefakturering for småutgifter, så fikk vi egne kort for Bergen 2017. Det er mulig papirene burde vært innom styret og signert av to personer, men hele skjedde i hui og hast på kontoret til Bjørn Sætre (tidligere generalsekretær) for å løse det hele praktisk, forklarer Tiedemann Hansen til VG.

At NCF nå må betale denne regningen, kom som en overraskelse på resten av styret på et møte i slutten av februar.

– Hverken styret eller administrasjonen i sykkelforbundet var kjent med at vi hadde et kausjonsansvar overfor et kredittforetak, sier visepresident Gulbrandsen til VG.

Til helgen er det Forbundsting i NCF, og en ny sykkelpresident skal velges. Harald Tiedemann Hansen har allerede gjort det klart at han ikke stiller til gjenvalg.

 

Tagget med: ,

Les også disse