MANGE MINUTTER BAK: Nairo Quintana ble distansert litt før halvparten av Col du Tourmalet var klatret. Foto: Chris Graythen/Getty Images

– Nairo hadde ikke gode bein, men han sa det ikke til oss

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.07.19 23:29

Del på    

Blytungt møte med Col du Tourmalet for Quintana.

(procycling.no): Movistar Team tok over ledelsen i lagkonkurransen på den 14. etappen i Tour de France. Nå har de hele elleve minutter ned til Trek-Segafredo. Det er også trolig den eneste konkurransen de nå kan vinne i rittets 106. utgave.

I klatringen opp Col du Tourmalet satset de på feil hest. De tok tidlig kontroll og tauet feltet den første halvdelen av bakkens 19 kilometre. Så møtte Nairo Quintana veggen.

– Jeg synes vi kjørte en ganske god etappe. Vi tok tømmene foran i feltet lenge før målgang og forsøkte å gjøre vår greie. Nairo hadde ikke gode bein, men vi visste ingen til for han sa det ikke til oss. Du må spørre ham om hvorfor, sier Alejandro Valverde om dagens etappe i en pressemelding fra Movistar selv.

– Til slutt manglet jeg litt da tempoet steg mot toppen. Jeg kunne ikke følge dem om jeg ikke ville sprekke skikkelig. Jeg tapte bare 58 sekunder som er ganske bra.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mikel Landa klatret aller best og var 14 sekunder bak etappevinner Thibaut Pinot. Nairo Quintana tapte hele 3:24 til franskmannen. Colombianeren, som startet rittet som deres utvalgte kaptein, fremstår nå som den svakeste av de tre.

– En ny leder for resten av rittet? Vell, jeg tror det er klart at vi trenger en endring, konstaterer Valverde.

Om det nå blir kapteinsbytte i Movistar så vil ikke Quintana sette seg mot det.

– Det er klart at jeg ikke hadde en god dag. Jeg tror velten min hadde noe med det å gjøre. Vi fortsetter med Mikel og Alejandro som vi må støtte. Akkurat nå er de foran meg, konstaterer Quintana.

Valverde er nummer ni i sammendraget med 5:27 opp til Alaphilippe. Landa har 6:14 å ta inn nede på 11. plass mens Quintana er nummer 14, nå 7:19 bak franskmannen i gult.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse