FRAKJØRT: Michael Woods (til venstre) ble distansert av Domenico Pozzovivo like før mål på den sjette etappen av Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Nær karrierens største seier – frakjørt av Pozzovivo i siste utforkjøring

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.06.17 16:47

Del på    

Michael Woods i drømmeposisjon, så tok nervene ham.

(procycling.no): Den tidligere OL-aktuelle løperen Michael Woods ble proff hos Cannondale-Drapac i fjor, etter bare noen års satsing på landeveissykling. Allerede i debuten i Tour Down Under imponerte han.

I dag lå han an til å ta karrierens største seier på den sjette etappen av Tour de Suisse. Etter en lang dag i brudd stod bare krevende Albulapass mellom ham og en etappeseier. I den nærmere 15 kilometer lange klatringen holdt han stand og ble bare tatt igjen av Domenico Pozzovivo, like etter å ha passert toppen.

I det de satte utfor mot mål i La Punt slo været om, og det ble regn og våt veibane. I den tekniske utforkjøringen virket Woods å stivne litt, og Pozzovivo, seilet i fra. Det er ikke akkurat utforegenskapene den lille italieneren er kjent for, men Woods klarte ikke å holde tritt. Dermed glapp seieren på de aller siste kilometerne.

Bakfra kom en jagende trio i Rui Costa, Ion Izagirre og Mathias Frank raskt på Pozzovivo, men han holdt unna med noen få sekunder. Dermed kunne han innkassere sesongens første AG2Rs World Tour-seier for det franske mannskapet.

I sammendraget nå står både Pozzovivo og Damiano Caruso på nøyaktig samme tid, men det er førstnevnte som sykler med ledertrøyen i morgen. Det ligger an til tre svært spennende, siste etapper, med syv mann innenfor ett minutts tidsdifferanse.

Resultater finner du nederst i artikkelen!

(artikkelen fortsetter under bildet)

ÅRETS FØRSTE: Domenico Pozzovivo kunne notere seg for årets første seier for sin egen del og årets første World Tour-seier for AG2R. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Slik gikk det til:

Den sjette etappen av Tour de Suisse bød på innbydende utfordringer for andelen klatrebein i hovedfeltet. Med klatringene over San Bernardino (2012 meter over havet) og Albulapass (2315 meter over havet) var det rikelig med utfordringer for rytterne, på den 166.7 kilometer lange etappen mellom Locarno og La Punt.

Da etappen startet var det uten Giro d’Italia-vinner Tom Dumoulin, som ennå ikke er uthvilt etter seieren i corsa rosa. Nederlenderen reiser nå hjem for å samle krefter igjen.

Mannefall opp San Bernardino

I starten var det flere forsøk på å komme unna, men da feltet nådde bunnen av San Bernardino var det ennå ingen som hadde klart å etablere et brudd. I de innledende kilometerne av klatringen gikk flere og flere ryttere avgårde, og et stykke oppover hadde en gruppe på ti ryttere fått en luke.

Etter nærmere 25 kilometer klatring hadde Matvey Mamykin (Katusha-Alpecin), Tomasz Marczynski, Bart De Clerq (Lotto Soudal), Philip Deignan (Team Sky), Jan Bakelants (Ag2r La Mondiale), Michael Woods (Cannondale-Drapac), Carlos Verona (Orica-Scott), Antonio Pedrero (Movistar), Ondrej Cink (Bahrain-Merida) og Simone Petilli (UAE Team Emirates) fått en luke på omtrent to minutter.

Oppover San Bernardino kom det også rapporter om at en rekke ryttere stod av rittet. I bunnen av utforkjøringen gikk Odd Christian Eiking i bakken, men nordmannen var raskt tilbake på sykkelen og alt så ut til å gå bra.

Woods holder stand

På de falske flatene inn mot Albulapass holdt hovedfeltet, hovedsakelig anført av sammenlagtleder Damiano Carusos BMC, avstanden stabilt omkring to minutter. Inn i den tøffe klatringen var det flere av rytterne i bruddet som prøvde å gå avgårde alene, og til var det Michael Woods som lyktes. Canadieren satte avgårde alene og fikk raskt en luke på 40 sekunder til restene av bruddet.

Opp lange, bratte Albulapass, og til tross for en lang dag i brudd holdt Woods godt stand i front av rittet. Etter hvert som utskillelsen spilte seg ut i hovedfeltet og de sveivet inn restene av bruddet, klarte Woods å holde en ledelse på omkring minuttet lenge.

Dog begynte det å tære på kreftene for Cannondale-Drapac-rytteren. Omtrent ti kilometer fra toppen, samtidig som Domenico Pozzovivo (AG2R) satte fart i gruppen bak. Italieneren slukte plutselig 40 sekunder på mannen i front, i det han forlot resten av klatrerne i støvet. AG2R-rytteren klarte imidlertid bare å hente Woods like etter han hadde passert toppen.

Pozzovivo kjører fra

Deretter ventet en ni kilometer lang nedkjøring til målstedet La Punt, og duoen satte utfor med et forsprang på omtrent 30 sekunder. Før de tok fatt på den skikkelige utforkjøringen ventet en lengre falsk flate. I tillegg slo været litt om, og det begynte å blåse og regne.

I det de startet på den skikkelige delen av utforkjøringen, med en rekke serpentinere og tekniske partier, ble det tidlig klart at Pozzovivo var den beste utforkjøringen. Woods virket å være preget av forholdene og virket å stivne til å svingene. Dermed tapte han mye terreng til italieneren i de mest tekniske partiene.

Woods ble etter hvert også kjørt inn av Rui Costa (UAE Team Emirates), Ion Izagirre (Bahrain-Merida) og Mathias Frank (AG2R).

Til tross for at trioen kom raskt mot slutten holdt Pozzovivo unna og kunne juble for seier på oppløpet i La Punt. Rui Costa spurtet inn til andreplass foran Mathias Frank.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse