BLIR HJEMME: Steve Bate og Adam Duggleby tok gull under forfølgelsesritt over 4000 meter under Paralympics i Rio de Janeiro. Det tar ikke turen til Los Angeles i mars. FOTO: REUTERS/Ricardo Moraes

Nå har UCI provosert parasyklistene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.01.17 10:12

Del på    

- Det er en vits, sier gullgrossist, Joe Cundy.

(procycling.no): Tidligere denne uka kunngjorde UCI at bane-VM for parasyklister skulle avholdes i Los Angeles den første uka av mars.

Det gir utøverne sju uker å forberede seg på.

Joe Cundy, som har vunnet gull ved sju anledninger under Paralympics, skrev på Twitter at avjørelsen var «en vits».

Han utbroderte senere sitt syn overfor BBC:

– Å ta en slik avgjørelse så sent, vi snakker praktisk talt om sju uker her. Det er ikke nok tid for utøverne til å forberede seg. Det er snakk om å løse logistikken, visum, transport, hoteller og flybilletter. Rett og slett galskapt, mener Cundy.

Maner til boikott

Via Twitter skrev han at han håpet utøverne lot være å møte opp.

Siden viste det seg at en del utøvere sluttet seg til den oppfordringen.

– Sarah Storey er like sint som jeg. Hun sitter i UCIs komité for parasykling, men hadde ingen anelse om motivene bak denne avgjørelsen, opplyste Cundy.

Via Twitter bekreftet gullvinnerne fra Rio de Janeiro, Adam Duggleby og Stephen Bates at de ikke reiser til Los Angeles.

Det gjør heller ikke irske Eoghan Clifford.

Cookson forsvarer avgjørelsen

Midt i stormen står UCI-president Brian Cookson. Han uttalte følgende om avgjørelsen og den korte tidsfristen:

– Vi er oppmerksomme på at denne beskjeden kommer sent i sesongen for disse utøverne, lagene og arrangøren. Vi mener likevel at å arrangere bane-VM, for første gang året etter OL, viser framgang og gir utøverne en bedre kalender i en gren som stadig er i utvikling.

Det er for øvrig ikke riktig at dette er det første bane-VM etter en OL-sesong. Mesterskapene har riktig nok blitt arrangert sporadisk, men fant sted både i 2007 og 2009.

Tagget med: , , ,

Les også disse