POSITIV: André Greipel synes konseptet til Velon er kult. FOTO: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Nå vil Greipel også prege klassikerne

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 5.02.17 12:01

Del på    

Vurderer å droppe Milano-Sanremo for å prestere på brosteinen.

(procycling.no): Siden 2011 har kraftspurteren André Greipel vunnet minst én etappe i hver eneste utgave av Tour de France. Da han forrige sesong så ut til å dra seiersløs hjem fra Frankrike, smalt han til på selveste Champs Élysées og spurtet inn til nok en triumf – hans ellevte etappeseier totalt.

Statistikken taler sitt tydelige språk: André Greipel har vært, og er fortsatt, en av bransjens aller beste spurtere.

Men i en alder av 34 år, ønsker tyskeren å være noe mer. Lotto-Soudal-rytteren vil også vise at han kan hevde seg i de aller hardeste brosteinsklassikerne.

– Det er viktig for enhver rytter å forandre på målene sine, av og til. Det gjør at man holder seg motivert, sier Lotto-Soudal-sjef Marc Sergeant til Cyclingweekly.com.

For tung for Poggio

Greipel vurderer derfor å droppe Milano-Sanremo, som han aldri har hatt noe suksess i, uansett.

– Han er blitt 34 år, og han ønsker å komme til Flandern rundt, Scheldeprijs og Paris-Roubaix i best mulig form. Det er ikke sikkert at han kommer til å kjøre Milano-Sanremo, sier Sergeant.

Den italienske klassikeren blir regnet for å være spurternes monument, og er tidligere blitt vunnet av spesialister som, for eksempel, Mark Cavendish. Men Greipel mener han er for tung for den siste stigningen, og vurderer seg selv som sjanseløs.

Heller ikke i brosteinsmonumentene, Paris-Roubaix og Flandern rundt, har tyskeren navn vært å se blant navnene øverst på resultatlistene. Han har aldri vært bedre enn 15.-plassen fra Flandern i 2015.

Likevel bar forrige sesong bud om at Greipel har noe å fare med på brosteinen. Tredjeplassen i Scheldeprijs forteller noe, angrepet hans opp Oude Kwaremont på den siste runden av Flandern rundt forteller muligens enda mer.

Kan få kapteinsrolle

I år, som i fjor, kommer Jürgen Roelandts og stortalentet Tiesj Benoot også til å sitte i Lotto-Soudals lagbuss i forkant av brosteinsmonumentene. I fjorårets Flandern rundt var Greipel en hjelperytter for sine belgiske kapteiner, men i år kan rollefordelingen bli annerledes.

I Paris-Roubaix, som på papiret passer 34-åringen best, vil Greipel være et klart kapteinsemne.

– Derfor har jeg forandret på rittprogrammet denne sesongen. Jeg liker også de flamske klassikerne, selv om jeg vanligvis er en hjelperytter der. Vi får se hvordan rollen min blir i år, sa tyskeren til Het Nieuwsblad tidligere i vinter.

Greipel startet sesongen med et brak da han vant det første av fire ritt i Challenge Mallorca. Nå venter Vuelta Murcia og Volta ao Algarve for Lotto-Soudal-rytteren, som deretter skal finpusse spurten i Abu Dhabi.

Som oppladning til brosteinsklassikerne har han planlagt å kjøre etapperittene Paris-Nice og Volta a Catalunya. Milano-Sanremo ser, som nevnt, ut til å bli nedprioritert.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse