ÅRETS SJETTE: Alexander Kristoff gikk til topps i Göttingen. Det var hans sjette seier i 2019. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

– Nå er han mer slik han burde være

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.08.19 13:47

Del på    

Alexander Kristoff har funnet matchvekta igjen og er i rute før VM i Yorkshire.

(procyling.no): Hele UAE Team Emirates fremsto stort sett tannløse gjennom Tour de France. Unntaket var den fjerde etappen til Nancy der Kristoff tok andreplassen.

Etter det gikk det nedover både for Kristoff og laget. De var aldri i nærheten av etappeseier igjen.

Men nå ser det ut til å ha snudd for nordmannen. Fjerdeplasser i EM og i Hamburg ble fulgt opp av andreplass på første etappe i Deutschland Tour. Så klinket Kristoff til på klassisk vis på rittets andre etappe og vant endelig igjen. Etter triumfen kunne 32-åringen selv fortelle procycling.no at han har gått ned fire kilo siden Tour de France.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Man må huske at det som skjedde i Tour de France var en spesiell situasjon. Det var ikke slik det burde være. Nå er han mer slik han burde være. Det er viktig i klassikerperioden at det ikke er noe mål at Alex skal veie for lite heller. Man vekter alltid energiunderskudd mot energioverskudd. I klassikere må du ha overskudd for å kjøre godt, sier trener og stefar Stein Ørn til procycling.no.

I den franske Grand Tour ble det rett og slett for mye.

– I Tour de France så må du kjøre på grensen til underskudd på grunn av bakkene. Det er litt motsatt strategi. Men det er viktig at man ikke bommer. Han må ikke gå for lavt ned i vekt. Akkurat nå har han en fin konkurransevekt, sier trener og stefar Stein Ørn til procycling.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I LEDELSEN: Alexander Kristoff leder Deutschland Tour med ti sekunder før tredje etappe. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Perfekt VM-oppladning

Kristoff sitt vante høstprogram med endagsritt har fått noen endringer. Deutschland Tour ble foretrukket. Ørn liker svært godt det Kristoff har vist på de to første etappene. Spesielt på etappen han vant som var av det harde slaget.

– Det var kjempebra. Du hører det fra alle i feltet der. Det var et av de  hardeste rittene de har kjørt. Ackermann falt jo av fordi han forsøkte å bli med i begynnelsen. Men så får de hammeren. Det er nesten som en Ardenner-klassiker og løypeprofilen viser jo et hardt ritt med masse kuperinger hele tiden. Det terrenget der er brutalt konkluderer Ørn.

– Alle må slite og du kan ikke sitte der gratis. Det er egentlig et perfekt ritt for Alexander. Det kjekkeste er at han har den fysiske kapasiteten som trengs for å vinne sånne ritt. Og så fikk jo laget tilbake igjen for å ha gjort en god jobb for han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TUNG TOUR: Alexander Kristoff og UAE fikk for mye næring under Tour de France. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Lørdag skal han forsøke å forsvare sammenlagtledelsen. Avslutningen er kanskje enda mer brutal enn på fredag, men starten av etappen er enklere. Ikke nødvendigvis positivt mener Ørn.

– Det er ulempen. Det beste for Alexander når man skal kjøre en hard finale som det her er at man kjører hardt gjennom hele dagen. Frykten er at det blir litt som Milano-Sanremo at folk er litt for friske når vi kommer til finalen. Jeg kjenner terrenget der ganske godt og den siste bakken der er hard altså.

Men selv om det ikke skulle gå, så gir de tyske veiene perfekt trening før VM i Yorkshire.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Selve veiene ser greie ut, men det er faktisk ganske tung asfalt å sykle på. Det minner litt om Storbritannia. Det er et veldig, veldig flott løp som oppkjøring til VM. Vi har prioritert dette foran andre ritt så det at han kjører så bra på den andre etappen var det jeg håpet på. Det er supert egentlig at det klaffer der.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse