Prøv Procycling Pluss idag

VAKKERT: Det nordnorske landskapet gjør Arctic Race of Norway til et særdeles pittoresk sykkelritt. FOTO: AFP Photo/Jonathan Nackstrand

Murmansk må vente på Arctic Race

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 1.11.16 16:59

Del på    

Løypa offentliggjøres over nyttår. Russland ikke med.

(procycling.no): I et par år allerede har ledelsen i Arctic Race vært i dialog med russiske myndigheter i Murmansk om å legge en av etappene i sykkelrittet dit.

Det er ikke bare enkelt å få et stort idrettsarrangement til å krysse grensa mellom Russland og Norge.

Nettavisen iTromsø skriver at partene ikke får det til neste år, heller:

– Vi ser allerede nå at det blir vanskelig å få plass til Murmansk neste år. Det er enda mer som må på plass for at vi skal klare det en gang i framtida, sier rittsjef Knut-Eirik Dybdal til avisa.

Flyttes nordover

Det handler selvsagt ikke bare om en enkeltetappe. Det er et helt ritt som skal sys sammen over potensielt svære geografiske områder for å lande samkjøringsprosjektet.

Like over nyttår, 4. januar, offentliggjøres neste års løype. Utover å bekrefte at Murmansk ikke er en del av den, ønsker ikke Dybdal å røpe for mye.

– Vi jobber med flere ulike alternativer. Og har et klart bilde på hva vi ønsker. Vi skal nordover i hvert fall, sier rittsjefen.

I år ble rittet arrangert mellom Salten og Helgeland, så at rittet skal flyttes nordover neste sesong kommer ikke som noen overraskelse.

Øst-Finnmark venter på besøk

iTromsø spekulerer i at Øst-Finnmark, som er den eneste nordnorske regionen som ennå ikke har fått besøk av sykkelrittet, vil bli å finne på løypekartet. Med Murmansk ute av bildet, vil det i så måte åpne for at flere av Nord-Norges største byer igjen besøkes.

Bodø og Harstad har vært vertskap to ganger tidligere, mens Tromsø kun har vært arrangørby én gang – i 2014.

– Det kan godt hende at det blir byer som man bruker. Vi er nødt til å bruke byer for overnatting. De har en kapasitet som gjør at vi må være der. Det er fordi vi ikke har andre alternativer, sier Dybdal

Tagget med: , , , , ,

Les også disse