Prøv Procycling Pluss idag

BEST TID: Movistar-laget på vei til seier, som de siden ble fratatt. Foto: AFP PHOTO / Josep Lago

Movistar stiller seg uforstående til tidsstraffen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.03.17 20:11

Del på    

Mener Rojas bare advarte lagkameraten.

(procycling.no): Først fikk José Joaquin Rojas en straff på tre minutter etter å ha gitt en lagkamerat et lite dytt på tirsdagens lagtempo, så kom kontrabeskjeden onsdag. Hele laget fikk ett minutts tidsstraff, og Alejandro Valverde mistet ledertrøya.

Movistar er, ikke overraskende, svært uenige i avgjørelsen.

– Det er en straff grunnet et brudd vi mener ikke eksisterer. Rytteren som utfører handlingen «dytter» ikke sin lagkamerat. Han tar på ryggen med sin høyre hånd for å varsle om at rytteren må ta sin plass i rekka. Dette påvirker ikke utfalet av rittet i det hele tatt, skriver det spanske WorldTour-laget i en pressemelding.

– Vi mener det er beklagelig at et sportsarrangement får resultatene endret ved bruk av en regel som skal straffe at lagkamerater dytter hverandre. Bildene viser at dette ikke skjedde i går. Vi mener dette setter en farlig standard for fremtiden, siden enhver berøring mellom ryttere fra nå av også må bli straffet, fortsetter meldingen.

BMC: – Ønsket ikke tidsstraff

Da Movistar mistet triumfen, var det BMC som rykket opp på toppen. På onsdagens etappe fikk Alejandro Valverde og Movistar sin revansje, men ledelsen er det fremdeles BMC som innehar.

Det amerikanske laget protesterte både før og etter straffen til Rojas ble avgjort, men intensjonen med klagen var aldri at Movistar-laget skulle tape tid.

– Jeg ønsket ikke at de (Movistar) skulle få tidsstraff, jeg ønsket bare at vi skulle bli kåret til etappevinner. Vi følte at vi skulle vunnet etappen, men vi ville ikke sette de guttene ut av spill i sammendraget på den måten. I hvert fall ikke når alle rytterne straffes grunnet én rytter, forteller Jackson Stewart, sportsdirektør i BMC, til cyclingnews.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse