INNBYTTERE: Eusebio Unzue ønsker mer fleksible rammer i Grand Tours. Her med Movistar sin nye uniform, og Alejandro Valverde. Foto: Movistar Team

Movistar-sjefen vil ha innbyttere i Grand Tours

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.11.17 18:13

Del på    

Vil ha muligheten til å bytte ryttere gjennom den første uka.

(procycling.no): Eusebio Unzue ønsker mer fleksible rammer i Grand Tours. Movistars sjefen vil nå at det skal bli mulig å bytte ut syke eller skadede ryttere i sykkelsportens treukersritt.

Dersom en rytter sliter i den første uken, ønsker Unzue at det skal være mulig å bytte ham ut med en annen rytter.

– Å redusere antall ryttere i feltet er greit. Men i denne sporten har vi mange skader og uhell. Det er uvanlig at vi ikke klarer å finne en ordning der vi kan erstatte en rytter som vi mister, sier Unzue ifølge Cyclingnews.

– Slik kunne vi alle kjempet på likt grunnlag. Jeg forstår ideen bak åtte ryttere på startstreken, men la meg nå Milano, Paris eller Madrid med åtte ryttere igjen.

Unzue vil at ryttere skal slippe å pine seg gjennom skader og sykdom.

– Jeg vil at sporten skal vise litt medmenneskelighet, noen ganger. Hva skjer når ryttere fortsetter fordi vi ikke kan erstatte dem? De faller av sykkelen, de er halvt-ødelagte, og så gjør de 200 kilometer lange etapper dagen etter. Hvorfor ikke la ryttere ta noen dager i bussen? Om han veltet på etappe tre, så kan han komme tilbake på dag seks eller når laglegen sier det er greit.

Selv om Unzue godtar reduksjonen til åtte ryttere i Grand Tours, så tror han ikke det vil ha stor effekt på rittet.

– Dette er en sport der for noen lag så er en sjette plass i sammendraget et stort mål. Derfor vil de bare være enda mer konservative for å beskytte den plassen om de har færre ryttere.

Tagget med: , , , ,

Les også disse