Prøv Procycling Pluss idag

SIKRET FREMTID: Alejandro Valverde og det spanske laget fortsetter med Movistar i ryggen. FOTO: David Ramos/Getty Images

Movistar sikrer fremtiden

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.12.18 08:00

Del på    

Det spanske laget forlenger med hovedsponsoren ut 2021.

(procycling.no): Søndag offentliggjorde det spanske telekommunikasjonsselskap Telefonica at kontrakten med Movistar Team forlenges med tre år.

Mobilselskapet underlagt Telefónica heter Movistar, og det er denne delen som er sykkellagets navnesponsor. Sponsoratet ut 2021 inkluderer også en utvidelse av Movistar sitt kvinnelag.

Banken Caisse d’Epargne sto bak laget helt til Movistar tok over i 2011. Dermed vil de ha sponset laget i elleve år etter 2021.

– Telefónica sin støtte var nøkkelen til å oppnå resultatene de siste årene. Spesielt siden deres sponsorat startet da sporten var i en veldig vanskelig periode. Vi vil dedikerte til å fortsette å leve opp til verdiene til disse store merkevarene, og å representere deres klienter og ansatte over hele verden, sier lagsjef Eusebio Unzué.

Mens verdens største sykkellag, Team Sky, sliter med sin egen fremtid har Movistar nok en gang vist seg særdeles overlevelsesdyktige. Siden den spanske topplaget ble grunllagt i 1980 har kun fem ulike selskaper vært navnesponsor.

Reynolds sto bak fra starten ut 1989, før banken Banesto tok over ut 2005. Året før ble Illes Balears, men de holdt kun ut 2006. Caisse d’Epargne var involvert fra 2005 til 2010. Siden den gang har Movistar dratt lasset.

Skuffende 2018-sesong

Laget gikk inn i årets sesong med tre potensielle Grand Tour-vinnere i Nairo Quintana, Mikel Landa og Alejandro Valverde. Men ingen av de tre endte på pallen.

I Giro d’Italia var ingen av de tre med, men unge Richard Carapaz dro lasset. Ecuadorianeren ble fjerdemann i sammendraget.

Det var i Tour de France at Movistar sin stjernetrio skulle levere, men de fremsto bleike. Quintana vant den 17. etappen, men i sammendraget imponerte ingen. Mikel Landa ble nummer syv, Quintana nummer ti og Valverde nummer 14.

I hjemlandets Grand Tour var Valverde bra med helt til de siste dagene. Men i høyden i Andorra fikk han det tungt, og dalte til femteplass. For veteranen sin del kom revansjen raskt da han ble verdensmester i Østerrike.

Men, overraskende nok, Richard Carapaz sto for det beste Grand Tour-resultatet til Movistar i 2018.

Planene til Movistar for 2019 har ikke blitt avslørt enda, men lagpresentasjonen neste uke i Madrid vil røpe mer.

Tagget med: , , ,

Les også disse