SAMMEN I VUELTAEN: Men Valverde og Quintana vil ikke sykle Tour de France sammen i 2019. Foto: David Ramos/Getty Images

Movistar har Grand Tour-kabalen klar

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.12.18 17:12

Del på    

Vraker strategien med tre kapteiner.

Movistar kom til årets Tour de France med et trio med kapteiner i Mikel Landa, Nairo Quintana og Alejandro Valverde.  Quintana kom hjem med etappeseier på den spektakulære 65 kilometer lange 17. etappen, men en syvendeplass for Landa, tiendeplass for Quintana og 14. plass for Valverde var sammenlagtresultater et hakk under hva Eusebio Unzué hadde håpet på.

Riktignok var nok seieren i lagkonkurransen et lite plaster på såret, men at det beste sammenlagtresultatet til Movistar i de tre treukersrittene skulle være Richard Carapaz’ fjerdeplass fra Giro d’Italia var nok noe overraskende for de fleste sykkelkjennere.

Dermed vil Movistar i større grad fordele sine tre kapteiner utover treukersrittene i 2019, hvor det klare målet er å vinne et treukersritt igjen, noe de ikke har klart siden Quintana vant Vuelta a España i 2016.

Valverde dropper Tour de France

Verdensmester Alejandro Valverde har vært et vanlig syn i Tour de France siden hans første deltakelse i 2005, hvor han på berømt vis spurtslo Lance Armstrong i kamp om etappeseieren på den tiende etappen til Courchevel.

Videre har han deltatt i det franske rittet hvert eneste år foruten om perioden 2009-2011. Da var det først utestengelsen fra den italienske olympiske komiteen som gjorde at den korte turen innom Italia i Tour de France i 2009 som gjorde at han ikke fikk delta, mens den to år lange dopingdommen han fikk i 2010 gjorde at de to neste utgavene også gikk uten ham.

Men i 2019 blir det altså den første utgaven som Valverde frivillig har stått over siden debuten i 2005 og første gang en regjerende verdensmester har droppet Tour de France siden Paolo Bettini vant VM i 2006 og 2007.

Valverde har lagt opp til en hektisk vårsesong, hvor han etter planen skal få debuten sin i Flandern rundt. Etter klassikerne bærer det videre til Giro d’Italia, hvor han skal lede laget sammen med Mikel Landa. Juli blir videre mindre hektisk enn på lenge for 38-åringen, som sykler Vuelta a España sammen med Nairo Quintana på sensommeren.

– Quintana og Landa innfridde ikke forventningene i 2018

Dermed blir det altså Quintana og Landa som skal lede det spanske laget i Tour de France.

– Quintana og Landa innfridde ikke forventningene forrige sesong (2018), men det vil endre seg, sa Unzué på lagpresentasjonen ifølge det spanske nyhetsbyrået EFE, gjengitt av Cyclingnews.com.

– Mine ambisjoner er intakte, og målet er å lykkes i et av treukersrittene, sa Quintana selv, etter å ha endt på tiendeplass i touren og åttendeplass i vueltaen i år.

Landa på sin side fremhevet at han ønsket å holde seg frisk, samtidig som han gledet seg til returen til Giro d’Italia, hvor han fikk gjennombruddet sitt som sammenlagtrytter med tredjeplass i 2015.

I det italienske treukersrittet ser det dermed ut til å bli virkelig skarp konkurranse, etter at blant andre Tom Dumoulin, Simon Yates, Miguel Ángel López og Vincenzo Nibali har meldt sin ankomst til rittet.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse