BETANCUR: Ingen kunne gjøre noe med Carlos Betancur på første dag i Hammer Series i Limburg. Foto: © Tim De Waele

Movistar og Betancur herjet i Hammer-debuten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.06.17 17:13

Del på    

Betancur i gammel storform i Limburg.

Carlos Betancur ble den store rytteren da Hammer Series for første gang ble arrangert i Limburg. Den første av totalt tre dager ble brukt i en kupert rundløype på syv kilometer, som ble kjørt elleve ganger.

Hver passering ga poeng til de ti første, med tre runder med doble poeng, inkludert den avsluttende runden. Den første runden med doble poeng var den tredje, og da viste Betancur seg fram før første gang. Colombianeren vant spurten, og kom fort inn i en god stim. Betancur, som har slitt med overvekt de siste årene, vant også de to neste spurtene, før han ble nummer to på runde seks.

På den syvende runden var det nok en gang doble poeng, men denne gang var det Teo Geoghegan Hart (Team Sky) som kom først, like foran Betancur. Movistar-syklisten hadde få problemer med å vinne spurten på den åttende, niende og tiende runden.

Dermed var det bare den siste runden igjen, og etter et imponerende angrep, støtet Betancur seg opp til Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) inne på den siste kilometeren. I spurten var han nok en gang overlegen, og sørget for at Movistar har en overlegen ledelse etter den første dagen.

Nesten femti poeng foran

Totalt plukket Movistar til slutt 144,8 poeng, nesten femti poeng mer enn Sunweb (98,9 poeng) på andreplass. Team Sky ligger på tredjeplass med 84,7 poeng.

Hammer Series fortsetter med en flat rundløype lørdag, før den første utgaven av Hammer Series skal avgjøres med en lagtempo på søndag. Konseptet er drevet fram av interesseorganisasjonen Velon, som eies av ti av WorldTour-lagene.

Les mer: Slik blir Hammer Series

Helgens ritt er første gang Hammer Series arrangeres, og er det samme konseptet Tour des Fjords nylig inngikk en avtale med. Til neste år kommer Hammer Series til Stavanger, hvor rytterne skal gjennom det samme programmet som i Limburg.

Feltet raskt hektet av

Tidlig gikk det et brudd av gårde, og det var et brudd feltet aldri hentet igjen. Etter nye angrep i bruddet var det til slutt en gruppe med Betancur (Movistar), Tom Dumoulin (Sunweb), Stefan Küng (BMC), Luke Durbridge (Orica-Scott), Gianluca Brambilla (Quick-Step) og Iuri Filosi (Nippo Vini Fantini).

Lenge var også Geoghegan Hart en del av tetgruppa, men en velt førte til at han mistet kontakt med de seks andre.

Med poeng til de ti første for hver passering, var det også tetgruppen som tok flesteparten av poengene. Og det var nettopp her Betancur viste seg som den sterkeste. Gang etter gang var han den raskeste i gruppa, og colombianeren ble hardest utfordret av nevnte Geoghegan Hart. Da han måtte slippe på grunn av velten, økte dermed poengluken raskt for Movistar.

Ut på den siste runden kom Geoghegan Hart opp igjen til tetgruppen, sammen med Campenaerts og Nelson Oliveira (Movistar).

Tagget med: ,

Les også disse