ENDELIG SEIER: Moreno Moser vant søndag sitt første sykkelritt siden 2015. Foto: Tim De Waele

Moser brøt seierstørken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.02.18 16:31

Del på    

Sørget for hjemmeseier i den italienske sesongåpningen.

(procycling.no): Moreno Moser vinner ikke ofte. Med triumfen i søndagens Trofeo Laigueglia brøt italieneren en seierstørke som har vart siden juli 2015.

I den italienske sesongåpningen deltok ikke Astana, som er laget Moser sykler for, men 27-åringen stilte for hjemlandets landslag.

Italieneren støtet fra feltet inne på den siste mila, og maktet å holde hovedfeltet bak seg helt til mål.

Andreplassen gikk til Paolo Totò (Sangemini – MG), mens Matteo Busato (Wilier Triestina-Selle Italia) sørget for en italiensk tapetsering av pallen. Dermed ble det en populær italiensk trippel i Trofe Laigueglia for første gang siden 2013.

Nordmann i brudd

Audun Brekke Fløtten syklet sitt første rett for sitt nye lag, Team Virtu Cycling. Og nordmannen gikk fryktløst til verks, med å komme seg i brudd i debuten. To mann gikk med, og trioen opparbeidet seg en solid ledelse.

Etter 42 kilometer ledet Julien El Fares (Delko Marseille), Francesco Bettini (d’Amico-Utensilnord) og nordmannen med over ni minutter.

Ledelsen begynte å krympe, men Fløtten ga seg ikke. Etter at 100 av 204 kilometer var kjørt kvittet El Fares og Virtu-rytteren seg med Bettini, og fortsatte som en duo.

27-åringen måtte dog gi tapt ved neste fartsøkning, og El Fares forsvant som ensom leder.

Kasper Asgreen ble beste rytter for det danske laget, på en sjetteplass.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse