Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Gianni Moscon, her i aksjon under sommerens Tour de France, slo blant andre Romain Bardet i Giro della Toscana onsdag. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Moscon seiret etter Sky-pulverisering

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.09.18 15:00

Del på    

Italieneren fortsetter sin gode høst.

(procycling.no): Giro della Toscana er hverken fugl eller fisk. Tidligere utgaver har blitt vunnet av både spurtere, puncheurer og klatrere.

Med tre forseringer av Monte Serra (9,1 kilometer à 6,8 prosent) skaper den utfordringer for de tyngre rytterne, men 30 kilometer sykling fra toppen siste gang opp, sørger for å gjøre det vanskelig å holde unna.

Et større felt kom inn i bakken for siste gang og Team Sky satte umiddelbart opp et heseblesende tempo, og skapte raskt en stor utskillelse, hvor hverken Sindre Lunke, Odd Christian Eiking eller Edvald Boasson Hagen var med. En etter en sørget Kenny Elissone, Diego Rosa og Eddie Dunbar for at bare et lite knippe ryttere satt igjen.

Moscon utilnærmelig

AG2R forsøkte å legge press på britene med både Alexis Vuillermoz og Mathias Frank på vei oppover, men angrepene deres ble raskt nøytralisert. Til slutt satt bare Gianni Moscon, Romain Bardet og Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) igjen.

Bardet hadde et støt i beina, men det var bare nok til å sette Pozzovivo, mens Moscon gikk på kontra like etter. Italieneren kjørte formidabelt i klatringen og førte duoen over toppen. I utforkjøringen kom Pozzovivo seg opp og trioen samarbeidet fint mot mål i Pontedera.

Bak samlet det seg flere grupper, men Team Skys voldsomme kjør opp Monte Serra hadde satt for mye tid i sekken. Inn på den siste kilomteren forsøkte Pozzovivo seg, men det ble for spedt. I spurten hadde Moscon få problemer med å hamle opp med Bardet og tok dermed sin andre seier på få dager, etter at han vant Coppa Agostoni i comebacket etter utestengelsen fra Tour de France.

Tagget med: , , , ,

Les også disse