Prøv Procycling Pluss idag

DOMINANT: Gianni Moscon har hatt en strålende høst, og trenger bare å komme trygt i mål på søndagens etappe for å vinne Tour of Guangxi. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Moscon: – Fryktet aldri for kontrakten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.10.18 14:57

Del på    

Team Sky-rytteren med en strålende høst etter at han ble kastet ut av Tour de France.

(procycling.no): Listen over kontroversielle hendelser som involverer Gianni Moscon begynner å bli lang.

I 2017 kom han i søkelyset i Romandiet rundt etter å ha kommet med rasistiske kommentarer mot FDJs Kévin Reza under den tredje etappen. Italieneren ble suspendert i seks uker. I VM i Bergen hang 24-åringen på en følgebil etter en velt, ble fersket på kamera, og disket etter målgang.

To uker senere, i Tre Valli Varesine, ble Moscon beskyldt for å med vilje ha fått Sébastien Reichenbach til å velte. Etterforskningen av saken ble avsluttet på grunn av manglende bevis.

I 2018 er det slaget mot Fortuneo-Samsic-rytter Élie Gesbert ved starten av den 15. etappen i Tour de France som har fått mest oppmerksomhet. Diskvalifisering fra verdens største sykkelritt, og fem uker med utestengelse ventet så på Sky-rytteren.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det har blitt sagt så mye om det allerede. Det var så mye rot, sier Moscon til Cycling Weekly.

– Avgjørelsen ble tatt, og det er ikke en god følelse på bli sendt hjem fra Tour de France på den måten med den grunnen. Jeg vet ikke. Folk får se på det. Alle så det, og kan ha sin egen mening om det, konstaterer Sky-rytteren.

Etter comebacket i høst har Moscon vært dominant. Han vant i comebacket i Coppa Agostoni. Få dager senere spurtslo han Romain Bardet og Domenico Pozzovivo i Giro della Toscana og kjempet i toppen i Coppa Sabatini dagen etter. I VM i Innsbruck ble det femteplass, før han forsvarte sin tittel i det italienske tempomesterskapet. I Tour of Guanxi vant Moscon kongeetappen, og har god kontroll på ledelsen før søndagens siste etappe.

Kun støtte fra Team Sky

Etter utkastelsen fra touren mente mange at Team Sky måtte bryte kontrakten med Moscon. Etter hendelsen med Reza uttalte Team Sky at om noe slikt skulle skje igjen ville kontrakten bli terminert. Men fra Tour-kaptein Geraint Thomas og ledelsen i Sky var det intet stort raseri.

– Jeg pratet med Geraint. Han og laget var bare interessert i hvordan det gikk med meg, og det hjalp meg og fikk meg til å føle som jeg fortsatt var en del av Tour-gruppen. Det var kanskje det som var grunnen til at jeg klarte å trene så bra og komme sterkt tilbake, ytrer Moscon.

– Dave Brailsford sto alltid bak meg, og jeg fryktet aldri for kontrakten min. Team Sky støttet meg kanskje enda mer enn tidligere, noe jeg er veldig glad for. Det er ikke så mye mer å si om den episoden.

– Kommer ikke til å endre meg

Det fysiske talentet til Moscon er udiskutabelt, men det medfører nok mer dårlig PR enn det Team Sky hadde håpet. Men med en solid avslutning på sesongen har Moscon allerede begynt å se mot 2019. Forhåpentligvis en sesong der italieneren kan skape overskrifter for sportslig suksess, og ikke kontroverser.

– Slutten av sesongen har vært flott med noen seirer, og jeg føler jeg har fått noe igjen etter en tøff vår og sommer.

– Jeg kommer ikke til å endre meg, og vil fortsette å trene med enda større motivasjon enn tidligere etter alt jeg har vært gjennom.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse