Prøv Procycling Pluss idag

NY REKORD: Lachlan Morton slo lørdag den nye rekorden i everesting. Her som Jelly Belly-rytter i 2016. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP

Morton med ny rekord i everesting

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.06.20 13:29

Del på    

Syklet 42 ganger opp samme stigning.

(procycling.no): Lørdag klatret Lachlan Morton 8848 høydemeter raskere enn noen andre har gjort for egen maskin på to hjul.

Everestnig, som klatrekonseptet kalles, går ut på at en syklist i løpet av én tur tråkker seg opp like mange høydemeter som de 8848 som utgjør verdens høyeste fjell: Mount Everest.

7 timer, 32 minutter og 54 sekunder, og nesten 170 kilometer, brukte den australske EF Pro Cycling-rytteren på den nye rekorden. Det var en forbedring på omlag syv minutter sammenliknet med den forrige rekorden til terrengsyklist Keegan Swenson som brukte 7 timer, 40 minutter og 5 sekunder.

Rist Canyon-stigningen utenfor i Colorado i USA var bakken Morton syklet opp og ned i syv og en halv time. Etter 42 klatringer opp den 1900 meter lange bakken, som har snittstigning på 11 prosent, var rekorden satt.

Morton sin raskeste klatring opp bakken, som var den aller første forseringen, var på 8:38. Den tregeste var repetisjon 36 som endte på 9:27.

Se Mortons Strava-fil fra turen her! (Grunnet GPS-trøbbel er antall høydemeter på Strava under de 8848 meterne, men Everest-forsøket har blitt godkjent)

Tagget med: , , , ,

Les også disse