Prøv Procycling Pluss idag

NEDE FOR TELLING: Kristoffer Halvorsen varte bare i snaue to mil under GP Lillers. - Jeg ble for ivrig. Juniorfeil

NEDE FOR TELLING: Kristoffer Halvorsen varte bare i snaue to mil under GP Lillers. - Jeg ble for ivrig. Juniorfeil, melder han om velten som sendte ham ut av rittet. FOTO: BELGA PHOTO YORICK JANSENS

Mørbanket Halvorsen håper å være tilbake om få dager

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.03.17 14:16

Del på    

Ingen brudd konstatert etter velt i Lillers.

(procycling.no): Adrenalinet pumper i bølger når denne beskjeden kommer via rittradioen:

«Chute, Joker»!

Joker Icopal er plassert som lag sju i servicekøen, noe som gir relativt kort vei opp til halen av feltet.

Sportsdirektør Gino Van Oudenhove trår ilende til for å assistere rytteren. Chute er det franske ordet for velt og viden kjent i sykkelkretser.

Vel framme ser han to Joker-ryttere som står ved veikanten. Det er Kristoffer Halvorsen som har veltet, mens Kristoffer Skjerping har stanset for å se om det er noe han kan bidra med.

– Jeg har vært med på mange velt før. Jeg så at han hadde det vondt, og at han mest sannsynlig ikke ville sykle videre. Jeg hadde en oppfatning av at ingenting var brekt. Men det er en del av gamet. Greg Van Avermaet mistet det som kanskje er hans viktigste hjelper tidlig under Paris-Nice, og jeg begynte å fundere litt om hva vi skulle gjøre om Kristoffer ville være av sykkelen i en lengre periode og, innrømmer Van Oudenhove overfor procycling.no.

Doffen: – Juniorfeil

Etter en kort samtale med rittlegen, ble det bestemt at 20-åringen skulle fraktes til sykehus for videre sjekk.

Både armen og noen ribbein på samme side ble forslått, men ingen brudd ble konstatert.

Selv beskriver Halvorsen det som skjedde slik:

– Jeg kom litt kjapt inn i en sving, og det regnet. Og jeg fikk ikke bremset ned tidlig nok. Jeg bare sklei ut. Det var vel egentlig en juniorfeil, for å si det sånn.

Ferden endte i grunnmuren på et lite murhus langs løypa.

– Jeg traff et murhus, eller vinduet på det huset. Jeg har aldri hatt så vondt i en arm etter at jeg har veltet før, så jeg var egentlig ganske sikker på at den var gåen. Det var den heldigvis ikke, men det var greit å få det sjekket ut, sier Halvorsen til procycling.no.

Positive tegn

Med Halvorsen ute av spill, og det allerede ute på den andre av ti runder, valgte Joker å kjøre for mulighetene til Kristoffer Skjerping i stedet.

Underveis får Van Oudenhove vite at Halvorsen er ferdig med sjekken på sykehuset, og på vei tilbake til målområdet.

Det er et veldig godt tegn.

Etter målgang begynner de å legge en plan for veien videre. Dersom framgangen fortsetter, forventer sørlendingen å være tilbake i tjeneste under GP Wanzele om to dager.

– Jeg har fortsatt litt vondt i hånda og i noen ribbein, men det er bedring fra i går, så det tar jeg som positive tegn. Jeg har ikke forsøkt å sykle ennå, men jeg regner med det går greit å fortsette med det oppsatte programmet mitt, forteller han.

– Vi har kontroll på situasjonen

Joker Icopal har base i Belgia i denne perioden. Planen er at Halvorsen blir igjen der og trener de neste dagene.

Er han ikke fit nok til Wanzele, kan det bli aktuelt å rokere lagoppstillingen foran Paris-Troyes noen dager senere. Fokus blir nå kilometer og gjennomkjøring, snarere enn resultater.

– Jeg håper han kan kjøre onsdag, men at han mer ser på det som et treningsritt. Jeg er ikke superbekymret. Han har alle muligheter til å trene på egenhånd i Belgia. Vi har kontroll på situasjonen, melder Van Oudenhove.

Slapp heldig fra det – tross alt

Velt kan være dramatisk, men er like fullt en vanlig del av sykkelsporten.

Alexander Kristoff gikk ned under Het Nieuwsblad og fikk deler av hovedfeltet over seg, men det gikk bra.

Les også: To håndleddsbrudd på to år – under den samme åpningshelga

Syver Wærsted ble kjørt ned av politimotorsykkel under sesongåpningen på Rhodos, og tok håndleddet. Mens nevnte Schar i BMC Racing altså fikk konstatert brudd på både kragebein og hofte – og er ferdig med klassikerne for denne gangen.

Unge Halvorsen slapp tross alt heldig fra det i Lillers.

– Dette er ingen krise, det er bare litt kjedelig. Det er bare min egen feil. Jeg ble litt for gira. Overivrig. Det er viktig for meg å kjøre løpene som kommer nå, slik at jeg blir bra til Nokere, Handzame og De Panne. Men jeg veltet under Paris-Troyes i fjor også. Slike ting skjer, minner han om.

PS: Kristoffer Skjerping ble nummer fem og dermed beste nordmann under GP Lillers.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse