Prøv Procycling Pluss idag

RASKEST: Sacha Modolo tok seieren på den andre etappen av Polen rundt. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)

Modolo raskest i Polen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.07.17 16:54

Del på    

Italieneren mestret kaotisk og uorganisert spurt best.

(procycling.no): Den andre etappen av Polen rundt ble avsluttet med en fartsfylt finale i Katowice. Flere angrep preget de siste milene, hvor blant andre Daniel Oss (BMC) og Bob Jungels (QuickStep-Floors) var på offensiven. Etappen hadde dog ‘spurt’ skrevet over hele seg, og Bora-hansgrohe og Orica-Scott gjorde en god jobb med å holde det samlet.

Jobben til det tyske og australske laget skulle imidlertid ikke gi resultater. Ut på den siste kilometeren hentet man Petr Vakoc (QuickStep-Floors), som var den siste til å angripe, og herfra og inn var det svært uorganisert.

Den som manøvrerte seg best i kaoset var Sacha Modolo (UAE Team Emirates), som kjempet seg inn i fjerdeposisjon i et mylder av ryttere, og timet spurten perfekt. Danny Van Poppel (Team Sky) kom svært raskt på slutten, men klarte akkurat ikke å komme forbi Modolo, som med det tok årets fjerde seier.

Ny sammenlagtleder

Med Peter Sagan utenfor topp ti og bonussekunder fra andreplassen overtok Danny Van Poppel sammenlagtledelsen i rittet. Nederlenderen lå seks sekunder bak Sagan etter den første etappen, men tok igjen forspranget i dag og overtar ledelsen. Han er dog på lik tid med Sagan og Sacha Modolo.

Resultater finner du nederst i artikkelen!

Slik gikk det til:

På den 142 kilometer lange etappen fra Tarnowskie Góry til Katowice lå det fra start av an til en massespurt, og uten noen betydelige utfordringer på etappen etablerte et firemannsbrudd seg umiddelbart. Som i går gikk Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo) avgårde, og fikk med seg den polske mesteren Adrian Kurek (CCC Sprandi Polkowice), Joonas Henttala (Novo Nordisk) og Kamil Gradek (Polen).

Sammenlagtleder Peter Sagans Bora-hansgrohe tok kontrollen i front av hovedfeltet, mens ledelsen til kvartetten i front vokste sakte. Etter 40 kilometer på sykkelen hadde ikke avstanden blitt mer enn tre minutter, under det tyske lagets jernhånd.

Rittets utvikling skulle imidlertid ta en uventet retning etter hvert. Kurek bestemte seg for å støte like før den innlagte spurten, med omtrent 80 kilometer til mål, mens ingen av de tre andre fulgte på. CCC Sprandi-rytteren fikk raskt et luke på et minutt og snart valgte Keizer og Gradek seg for å vente på hovedfeltet, mens Henttala fortsatte å jakte på Kurek.

Ikke lenge etter var dog Henttala også tauet inn av feltet. Med 51 kilometer til mål passerte hovedfeltet målstreken i Katowice litt over minuttet bak Kurek, og tok fatt på tre lokale runder à 17 kilometer. Mot slutten av den første av de tre runden var det slutt for Kurek, og straks kom det et nytt angrep fra en annen polakk. Den polske landslagsrytteren Pawel Bernas gikk avgårde og fikk etter hvert et halvt minutts ledelse, men med 22 kilometer til mål var det over også for ham.

Snart tok også flere og flere av spurtlagene til fronten av rittet, noe som gjorde at farten økte betraktelig. Det skremte dog ikke Daniel Oss (BMC) fra å gjøre et forsøk og italieneren lot det stå til med 15 kilometer til mål. Bora-hansgrohe syntes imidlertid ikke noe om 30-åringens planer om å snyte spurterne og de tauet han inn igjen fem kilometer senere. Oss var dog ikke klar for å kaste inn håndkleet helt ennå og angrep på ny, denne gangen sammen med Bob Jungels (QuickStep-Floors). Nathan Haas (Dimension Data) prøvde også lykken, men ingen av de tre maktet å holde unna.

Orica-Scott tok over roret i front av hovedfeltet og førte stødig an, men under to kilometersmerket skulle en ny QuickStep-Floors-rytter prøve seg. Denne gangen var det Petr Vakoc, men også han ble hentet, én kilometer fra mål. I front hadde Orica-Scott mistet initiativet til Team Sky. På den siste kilometeren ble det svært uorganisert, med en rekke lag og ryttere til alle kanter.

Den som mestret kaoset best var UAE Team Emirates’ Sacha Modolo. Italieneren fikk åpne spurten fra fjerdeposisjon, og selv om Danny Van Poppel kom raskt på slutten holdt han unna. Team Sunweb-rytter Max Walscheid ble nummer tre.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse