FERDIG I HITEC: Etter åtte år i det norske laget blir danske Virtu Cycling Moberg sin nye arbeidsgiver. Foto: Norges Cykleforbund.

Moberg starter sesongen i Australia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.01.18 18:21

Del på    

Tidlig debut i nytt lag.

(procycling.no): Etter åtte år i Hitec-laget venter noe helt annet på Emilie Moberg i 2018. Haldenseren forlot trygge rammer i det norske laget etter 2017-sesongen, og vil i år sykle for danske Virtu Cycling.

– Alt er nytt, så jeg er veldig spent på det som kommer. Jeg følte at jeg trengte en forandring. Det føles veldig riktig nå, sier Moberg til procycling.no.

På torsdag reiste 26-åringen til Danmark, for å møte sine nye lagvenninner.

– Det har vært veldig bra. Jeg har jo ikke møtt dem. Men jeg har hatt kontakt med sportsdirektørene, og alt virker veldig bra, forteller den tidligere Hitec-rytteren.

Virtu Cycling eies av Bjarne Riis, og har tidligere tempoverdensmester Linda Villumsen som sin mest meritterte rytter.

– Det er veldig mange personligheter i laget. Det blir jo et hakk opp rent nivåmessig også. Jeg ser fram til å kunne lære en del av dem, konstaterer Moberg.

Tidlig sesongstart

Kun én uke etter at Moberg har møtt sine lagvenninger, skal hun sykle sitt første ritt for Virtu Cycling. 11. januar starter Women’s Tour Down Under, med Moberg på startstreken.

– Jeg er veldig spent på hvordan det blir. Jeg har aldri kjørt ritt så tidlig på sesongen før, men jeg håper jo på at jeg kan være med å bidra.

Fjorårets sesong startet tidlig i mars for Moberg, og haldenseren leverte solid i første del av sesongen. En triumf i Healthy Ageing Tour, samt to i Tour of Zhoushan Island.

– Det var egentlig en bra sesong. Jeg startet veldig bra, og tok tre seirer på vårsesongen. Det var jeg veldig fornøyd med. Så var det egentlig en veldig bra sommer og.

– Jeg hadde litt høyere forhåpninger hjemme i Norge, men det ble litt stang ut. Slutten av sesongen var okey, men jeg slet litt med kramper i VM for eksempel. Det var ikke helt optimalt, men lagmessig gjorde vi det veldig bra da, konkluderer 26-åringen.

Målet for 2018-sesongen er enkelt.

– Å vinne ritt, flirer Moberg.

– Jeg vil komme inn på det nye laget, og å kunne levere bra lagarbeid der. Få det til å fungere sammen, utbroderer hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MER ANSVAR: Med Aalerud og Moberg borte, får Susanne Andersen en tydeligere lederrolle. Foto: Tim De Waele

Frykter ikke for Hitec

Moberg er ikke den eneste norske rytteren som flagger ut. Katrine Aalerud har gått samme veien, og sykler også for Riis sitt lag i 2018.

– Det har vært veldig viktig. Jeg tror det er veldig greit at vi er to stykk, selv om vi har forskjellige programmer og kanskje ikke vil se hverandre så ofte. Men vi bestemte oss for å gå for samme lag i 2018, forteller Moberg.

Til tross for at to av de ledende rytterne er borte fra Hitec Products-Birk Sport, som laget heter i år, tror Moberg at de gjennværende vil klare å dra lasset.

– De har jo fortsatt Susanne og Vita, og flere andre gode. Så jeg tror nok de vil klare seg greit. Men det blir et litt annet lag neste år, det blir det. Med flere unge som ikke har så mye erfaring. Men jeg tror det blir bra det også. De har nok kapasitet til å kjøre gode ritt uansett.

Tagget med: , , , ,

Les også disse