NY SJEF: Martin Vestby er den nyeste sportsdirekøtren til Mitchelton-Scot. Foto: Mitchelton-Scott

Mitchelton-Scott får norsk sportsdirektør

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.02.18 17:42

Del på    

Martin Vestby inn i støtteapparatet til det australske kvinnelaget.

(procycling.no): Martin Vestby er den nyeste sportsdirektøren til Mitchelton-Scott. Nordmannen vil gjøre sin debut i følgebilen i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad.

Vestby var selv aktiv syklist, og konkurrerte blant annet for Team ProComm-Van Hemert. 40-åringen er gift med tidligere proffsyklist Emma Johansson, som la i fjor. Den 34 år gamle svensken og syklet for Mitchelton-laget fra 2013 til 2015. Derfor er ikke australierne helt fremmed for Vestby.

– Det føles nesten litt som å komme hjem. De årene da Emma syklet for laget hjalp jeg til litt noen ganger med flasker og slike ting. Laget er som en stor familie, sier Vestby i en pressemelding på lagets hjemmeside.

– For meg så er det avslappende, men også et steg opp. Det er et veldig godt organisert lag, og det er større enn hva jeg er vant til.

Den tidligere Tønsberg-syklisten har også vært involvert i Wiggle-High5, som Johansson syklet for i fjor, samt det svenske landslaget. Han har også hatt roller knyttet til norske aldersbestemte landslag.

Mitchelton-Scott stiller med Jolien D’Hoore, Annemiek Van Vleuten, Gracie Elvin, Sarah Roy, Amanda Spratt og Jessica Allen i lørdagens 122 kilometer lange Omloop Het Nieuwsblad. Tempoverdensmester Van Vleuten tok tredjeplassen i det belgiske endagsrittet i 2017. Vestby er spent på hva som venter på lørdag.

– Det er alltid mange overraskelser i årets første ritt. Folk lurer alltid på hvilken form de andre rytterne er i, og mange ryttere sykler for nye lag og har andre omstendigheter. Jeg har sett hva rytterne gjorde i Australia, men å komme hit til Europa er alltid annerledes. Det er et annet felt med ryttere og en annen rytme i rittene.

Tagget med: , , , ,

Les også disse