NYE FARGER: Når sykkelsesongen starer igjen i august endrer laget navn til Manuela Fundación. Foto: Mitchelton-Scott

Mitchelton-Scott blir til Manuela Fundación

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.06.20 11:54

Del på    

GreenEDGE Cycling har signert med en ny hovedsponsor.

(procycling.no): GreenEDGE Cycling, som siden 2018 har båret navnet Mitchelton-Scott, offentliggjorde på fredag at de har signert med en ny hovedsponsor.

Når sykkelsesongen tråkkes i gang igjen i august vil det australske laget da hete Manuela Fundación.

Hvor mange år den nye sponsoravtalen strekker seg over er ikke kjent, men laget beskriver det selv som en langtidsavtale.

Manuela Fundación har base i Granada, sør i Spania, og er en nystartet ikke profittbasert veldedig organisasjon. Målet til organisasjonen er å hjelpe med å skape en mer støttende verden. 4. oktober lanseres den nye veldedige organisasjonen.

Francisco Huertas er mannen bak den prosjektet og det er hans egne penger som skal drive aktiviteten til Manuela Fundación.

Den spanske forretningsmannen har allerede støttet en rekke aktører innen idrettens verden. Granada CF ble tidligere sponset av hans byggefirma Hufrago Construcciones, mens flere utøvere og turnere har fått sponsormidler av Huertas.

Et U23-lag har også blitt dratt i gang i Andalucia under navnet Manuela Fundación de siste årene. Om dette laget vil ha en kobling til World-laget er ikke kjent.

– Det har vært en intens periode med hardt arbeid mellom Manuela Fundación-sportsdirektør Emilio Rodríguez og Mitchelton-Scott-sjef Shayne Bannan. Det er en utrolig mulighet og en ære å komme fram til denne avtalen. Vi vil takke Gerry Ryan for alt arbeidet og bidragene så langt, som har fått laget til å bli sitt beste. Nå vil vi fortsette å øke lagets omdømme og gi glede til tilhengere av denne sporten, sier Huertas selv i en pressemelding.

Gerry Ryan, som eier GreenEDGE Cycling, har selv spyttet inn penger gjennom årene når laget har manglet sponsorer.

– Etter en forstyrrende og usikker periode, spesielt de siste månedene, så er vi begeistret for å ha støtten til Mr. Francisco Huertas og Manuela Fundación for å sikre fremtiden i 2021 og inn i fremtiden, sier Ryan om det nye sponsoratet.

– Vi har alltid hatt tro på produktet vårt og verdiene som lag i møte med mulige partnere, men viktigheten av denne langtidsavtalen er viktig for oss. Spesielt med tanke på den vanskelige tiden nå ikke bare for sykkelverdenen og sportsindustrien, men for den større verdenshelsen og det økonomiske klimaet. Som organisasjon lar vi oss røre av historien til Manuela Fundación og gleder oss til å jobbe med et så sjenerøst prosjekt og vi skal gjøre vår del i å bidra til deres visjon.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse