TRIUMF: Kristoffer Halvorsen slo til med seier i Handzame Classic. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Mesterlig Halvorsen tok årets første seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.03.17 17:21

Del på    

Joker Icopal-syklisten manøvrerte seg fram på fremragende vis, og var uslåelig i spurten i Handzame Classic.

(procycling.no): Etter en trøblete sesongåpning gikk Kristoffer Halvorsen helt til topps på tredje forsøk. I finalen av det belgiske endagsrittet Handzame Classic lå Joker Icopal-spurteren langt bak med én kilometer igjen, men 20-åringen manøvrerte seg på fremragende vis fram til en god posisjon.

I det spurten gikk så Halvorsen ut til å bli sperret, men unggutten fant en åpning. U23-verdensmesteren kjempet seg fram på de siste meterne, og triumferte foran den britiske mester Adam Blythe (Aqua Blue Sport). Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert) ble tredjemann.

– Det var veldig hardt. Beina mine var dårlige, men det var jo veldig hardt hele dagen. Laget gjorde en veldig god jobb. Og jeg er veldig stolt over dem, sa Halvorsen i seiersintervjuet vist på Eurosport.

På spørsmål om hva han tenkte om å slå en rekke mer rutinerte spurtere svarte nordmannen enkelt.

– De har to bein de og. Vi er et kontinentallagt på papiret, men hele laget var så sterke i dag.

Joker tok ansvar

Det ble stang ut for Joker Icopal i sesongens to første ritt, men i fredagens Handzame Classic fremstod det norske kontinentallaget nærmest som et profflag gjennom store deler av rittet. I en kaotisk første del sprakk feltet opp i sidevinden. Vegard Breen geleidet Halvorsen med seg i første gruppe sammen med Adrian Aas Stien. Da det samlet seg igjen tok blåtrøyene ansvar.

Inn på siste runde lå fire Joker-ryttere i front, men i finalen gikk ikke alt som planlagt. Halvorsen ble liggende alene på de siste kilometerne, men viste at han også kan gjøre ting på egenhånd.

Unggutten hoppet fra hjul til hjul, gikk ut i vinden når han måtte, og smatt inn og ut av luker. På oppløpet så det ut til at 20-åringen ville bli klemt inn mot rekkverket, og ikke slippe fram i spurten, men åpningen kom og Halvorsen suste inn til årets første seier.

Slik gikk det til:

En rekke angrep, og en større velt tidlig i rittet, skapte en kaotisk åpning på Handzame Classic.

Ni mann kom seg av gårde i det første bruddet som fikk en større ledelse, men luken ble aldri større enn to minutter. Det gikk unna i hovedfeltet, som sprakk opp i sidevinden.

Fire store grupper jaget etter bruddet på et tidspunkt. 67 kilometer var kjørt da den første av disse nådde opp til utbryterne. Dermed ledet en gruppe på 30 ryttere, 50 sekunder foran gruppe nummer to, og 1:15 til den tredje.

Vegard Breen, Kristoffer Halvorsen og Adrian Aas Stien (Joker) var alle i den fremste gruppen. De to første timene av rittet var snittfarten så høy som 43,5 kilometer i timen.

Nytt bruddforsøk

Det roet seg i teten, og da slet flere ryttere seg løs i et nytt angrep. Med seks mil til mål hadde en gruppe på seks mann fått 40 sekunder på et større hovedfelt. Mads Würtz Schmidt (Katusha Alpecin), Iljo Keisse (Quick-Step Floors), Lukas Pöstlberger (Bora Hansgrohe) og Alex Kirsch (WB Veranclassic Aqua Project), Timothy Stevens (Pauwels sauzen – Vastgoedservice) og Jonas Koch (CCC Sprandi Polkowice) utgjorde den nye ledergruppa.

Joker Icopal var godt representert i hovedfeltet, og det norske kontinentallaget var blant initiativtakerne til å kjøre inn bruddet. Flere WorldTour-lag bidro i jakten, og 37 kilometer fra mål var forsøket over for de seks.

Posisjonskamp i vinden

Vegard Breen og blåtrøyene i Joker klarte seg godt i sidevinden, og satt langt fremme på utsatte veistrekker. Sidevinden skapte dog ikke de store endringene i løpsutviklingen på dette stadiet.

Drisitge bruddforsøk kom hyppig inn på de siste rundene. Spurtlagene jobbet hardt for å holde feltet samlet, og de store avstandene uteble.

Etter noen uoversiktlige kilometere roet det seg en anelse da Bora Hansgrohe tok ansvaret, for fjorårsvinner Erik Baska.

Joker i posisjon

17 kilometer fra mål lå en Joker-kvartett bestående av Ole Forfang, Vegard Breen, Kristoffer Halvorsen og Bjørn Tore Hoem helt fremst i feltet. Nordmennene ledet feltet ut på den siste runden.

Forfang la ned noen store føringer, før Bora Hansgrohe tok over teten av feltet.

Inn mot finalen samlet spurtlagene troppene i front.

Massespurt

August Jensen kjempet seg fram i posisjon som ensom svale fra Team Coop. Samtidig slet Joker Icopal med å samle troppene. Kristoffer Halvorsen endte opp med å ta mye vind selv, men sørlendingen lå brukbart til med tre kilometer igjen.

Aqua Blue Sport kjørt et godt opptrekk for sin spurter Adam Blythe helt til det gjensto noen hundre meter. Briten fikk ikke det ideelle opptrekk, og klarte ikke matche Kristoffer Halvorsen. Sørlendingen kjørte seg fram på egenhånd, og suste inn til seier.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse