DRØMMEOPPGJØR: Tom Dumoulin mot Chris Froome er duellen mange håper å se i 2018. Her fra vueltaen i 2015. Foto: Tim De Waele

Merckx: – Froome burde sykle giroen neste år

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.11.17 11:16

Del på    

Belgieren vil ha en duell mellom briten og Tom Dumoulin.

(procycling.no): Stadig flere stemmer i sykkelsporten vil ha Chris Froome til Giro d’Italia 2018. Tidenes mestvinnende Grand Tour-rytter, Eddy Merckx, er den siste som har ytret sin mening om britens rittprogram.

Froome vant sin fjerde Tour de France i 2017, og er nå kun én triumf bak Merckx, Indurain, Hinault og Anquetil. Seier ble det også i Vuelta a España, og dermed mangler Sky-kapteinen Giro d’Italia for å fullføre hat-tricket.

– Froome burde sykle giroen neste år. Faktisk, siden han er en mester, så må han komme. Selv om han har en femte tour-seier i tankene, sier Merckx til La Gazzetta dello Sport. Belgieren ser for seg en duell mot årets vinner av den italienske Grand Tour.

– Om Dumoulin også er der, så blir det en vakker duell. Jeg vet ikke hvem som hadde vunnet den.

Nairo Quintana forsøkte seg på en giro/tour-dobbel i 2017, men det endte uten triumf i noen av dem. I giroen ble det andreplass bak Dumoulin, mens en blek utgave av Movistar-lederen endte som 12. mann i Tour de France.

– For en rytter som Froome, så mener jeg det er mulig. Han viste det i år med sin tour/vuelta-double. Han har mentaliteten og motivasjonen til å klare det, eller i hvert fall å forsøke, ytrer Kanibalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTT OPPGJØR: Aru forsøkte, men klarte ikke å overgå Froome i sommerens Tour de France. Nå vil han prøve seg mot briten i giroen. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

Aru vil se Froome i hjemlandet

Fabio Aru er blant dem som allerede har bestemt seg for rittkalenderen 2018. Italieneren dropper Tour de France, og går for giroen og vueltaen. Astana-rytteren ser gjerne at Froome gjør det samme.

– Jeg har hørt at han tenker på å kjøre giroen. Froome er en stor mester, og en hard nøtt å knekke. Jeg håper han drar til giroen, for det vil gi rittet høyere prestisje. Og jeg liker at det blir en stor kamp om seieren.

Ikke overraskende ønsker også giro-direktøre Mauro Vegni at mannen som har dominert Tour de France de siste årene også prøver seg i Italia. Giro-ruten vil bli offentliggjort på onsdag. Til tross for at store deler av ruten har blitt lekket, så lover Vegni noen overraskelser.

– Nå vet dere alt, for det virker som om det er en konkurranse om å være først ute i avsiene. Men vi har fremdeles store ting å vise fram med tanke på deltakerne. Det vil komme noen overraskelser, lover Vegni.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse