VANT I ZWIFT: Louis Meintjes har ikke vunnet et sykkelritt på over fem år. På fredag vant han i det minste en etappe i Zwift Tour for All. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Meintjes sørget for dominant NTT-seier i Tour for All

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.05.20 17:12

Del på    

Vant sisteetappen i Zwift-rittet etter fem seiersløse år på landeveien.

(procycling.no): 1867 dager har gått siden forrige gang Louis Meintjes vant den siste etappen og tok sammendraget i Coppi e Bartali 2015.

På fredag vant NTT-rytteren endelig igjen – i Zwift-rittet Tour for All.

Før den siste etappen hadde NTT-laget dratt fra i sammendraget, og før den siste stigningen opp Alpe du Zwift var det i praksis avgjort.

Den tolv kilometer lange stigningen skapte raskt en større utskilling og til slutt satt Lucas Hamilton og Meintjes igjen i kampen om etappeseieren.

Sørafrikaneren klinket til med en kilometer igjen, men klarte ikke kvitte seg helt med australieren fra Mitchelton-Scott. Den unge klatreren hadde dog nok med bare å holde hjulet og klarte ikke å utfordre Meintjes på de siste meterne.

– Det var hardt. Du kan ikke se bak deg her, men jeg trodde Lucas ville ha en bedre spurt enn meg. Så jeg prøvde å gå tidlig, sier Meintjes i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Stefan De Bod (NTT) tok tredjeplassen, og dermed endte vinnerlaget på hele 107 poeng på etappen. Det ble lagets fjerde strake etappeseier og totalt 397 poeng gjennom rittets fem etapper.

– Det har vært en god tour for oss. Jeg har kost meg rittet. Jeg har kjent på de samme følelsene som i et vanlig ritt og blir nervøs før starten. Det får meg til å føle meg som en profesjonell syklist igjen, humret sørafrikaneren.

Med andreplass på Hamilton og Adam Yates på 8. plass på etappen klatret Mitchelton-Scott opp til andreplass i sammendraget med 241 poeng. Alpecin-Fenix falt ned på plassen bak med 239 poeng.

Hos kvinnene var det en annen sørafrikaner som stakk av med etappeseieren. Den suverene Ashleigh Moolman-Pasio vant sin tredje etappe i suveren stil, men for CCC-Liv holdt det bare til tredjeplass i sammendraget.

Ella Harris (Canyon-SRAM) var 48 sekunder bak på andreplass med Sarah Gigante (Tibco-Silicon Valley) på tredjeplass hele 2:16 bak den sørafrikanske vinneren.

Det var de to lagene som knivet om seieren, men med tre ryttere topp ti på begge lag endte det slik etappen startet: Med Tibco-Silicon Valley på topp med 391 poeng totalt.

Canyon-SRAM endte på 359 med CCC-Liv på 314 poeng.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse