Prøv Procycling Pluss idag

<b>EVIG SLITER:</b> Jens Voigt er inne i avskjedsturneen sin etter 17 år som sykkelproff. Torsdag kveld var han 800 meter unna å ta det som kunne blitt karrierens siste etappeseier. FOTO: Doug Pensinger/Getty Images/AFP

EVIG SLITER: Jens Voigt er inne i avskjedsturneen sin etter 17 år som sykkelproff. Torsdag kveld var han 800 meter unna å ta det som kunne blitt karrierens siste etappeseier. FOTO: Doug Pensinger/Getty Images/AFP

Med «one last time» på rumpa ville Jens Voigt i vinne sitt siste sykkelritt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.08.14 11:29

Del på    

– Dette summerer opp hele min karriere.

«Shut up legs» og «Farewell Jens» sto det på skiltene som ga Jens Voigt motivasjon underveis.

Den fjerde etappen av USA Pro Challenge hadde den 42 år gamle sykkellegendens stempel på seg da han la ut på nok et bruddforsøk.

– Under lagmøtet på bussen gjorde jeg det relativt klart at jeg skulle prøve meg i dag. Denne korte etappen var laget for meg. Den var hard, men hadde ingen tøff klatring underveis, sier Jens Voigt.

Tyskeren angrep fra start på den 113 kilometer lange etappen. Da han endelig måtte gi tapt så han målstreken foran seg i det fjerne.

– På tross av det faktum at jeg hadde smerter, ga jeg alt. Jeg bet det bare i meg. Jeg så alle skiltene, og kunne høre publikum rope hele veien. Jeg følte at jeg syklet på hjemmebane her, sa Trek Factory Racing-rytteren i seiersintervjuet.

Tre etapper igjen

Voigt har nå kun tre etapper igjen i sin fantastiske karriere. Etter USA Pro Challenge setter han strek for sin 17-årige proffkarriere.

Trek har gjort sitt ytterste for å gjøre avskjedsturneen minneverdig. Den har blitt døpt #farewelljens.

Alt fra trøye til hjelm og sykkel har blitt spesialdesignet for anledningen. Derfor sto det «one last time» på sykkelshortsen hans.

Sykkelrammen har også blitt prydet med konas navn, samt de sju barna hans og alle lag han har syklet for.

Ensom ut på sisterunden

Med vel fire mil igjen til mål gikk tyskeren for den store jackpoten da han angrep sammen med Ben Jacques-Maynes (Jamis-Hagens Berman).

Jacques-Maynes var kun interessert i klatrepoeng, så under broparten av den avsluttende runden i Garden of the Gods, var sykkelveteranen i solobrudd.

Akkurat slik han liker det:

– Det var den samme, gamle historien: Meg mot overmakten. Jeg ga alt. Jeg tror ikke jeg kunne ha gjort noe annerledes eller bedre. Jeg jobbet så hardt jeg kunne på flater og i motbakker. Det var bare 800 meter unna for meg i dag.

Da ble han ubarmhjertig slukt av hovedfeltet og Elia Viviani (Cannondale) endte opp som vinneren av etappen.

Dagens mest aggressive

Voigt ble også hyllet på podiet som dagens mest aggressive rytter.

Det trolig det siste stuntet i brudd i en svært innholdsrik karriere.

#farewelljens-turneen fikk i hvert fall sitt ultimate høydepunkt torsdag kveld, norsk tid.

Men med Jens Voigt vet man aldri. Det er tross alt tre etapper igjen å gjøre det på.

– Det er historien om mitt liv. Etter 40 bruddforsøk er det kanskje ett som har gått helt inn. Det er et godt eksempel fra karrieren min: Man gir alt for å komme først inn til mål, tar sjansen og ender opp og se dum ut fordi man angrep såpass tidlig.

– Men jeg nøt det i dag! avsluttet Voigt.

Tagget med: , , ,

Les også disse